Η πολυαναμενόμενη μεγάλη παραγωγή του Mega, «Famagusta», έρχεται από την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 21.00 και καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Καλοκαίρι του 1974, Αμμόχωστος. Η νεαρή Χριστίνα τρέχει πανικόβλητη με το μωρό της στην αγκαλιά για να σωθεί από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Το ωστικό κύμα μιας βόμβας τη ρίχνει στο έδαφος και χάνει τις αισθήσεις της. Όταν συνέρχεται, το μωρό της έχει χαθεί και κανείς δεν γνωρίζει τι έχει απογίνει.

Πενήντα χρόνια μετά η Χριστίνα δεν έχει ξεχάσει το μωρό και συνεχίζει να ελπίζει πως επέζησε.

H οικογένεια Σέκερη

Πάτερ φαμίλιας της οικογένειας είναι ο Παύλος Αθανασίου (Γιώργος Ζένιος). Ο συνδετικός κρίκος της οικογένειας. Άνθρωπος της δράσης, με μεγάλη αγάπη στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο… Χάρη σε αυτόν, ο Αντρέας Σέκερης (Γιάννης Μπέζος) και η Χριστίνα (Κοραλία Καράντη) σπούδασαν, έκαναν παιδιά, δημιούργησαν μια μεγάλη και παραγωγική φάρμα, μένοντας πάντα ενωμένοι και αγαπημένοι. Αγιάτρευτη πληγή στην καθημερινότητα του παππού η βίαιη απομάκρυνση από την Αμμόχωστο και ο εγγονός του που 50 χρόνια μετά παραμένει αγνοούμενος…

Ο Αντρέας Σέκερης είναι καταξιωμένος ποινικολόγος στην Κύπρο με πολλές επιτυχίες στην καριέρα του. Άνθρωπος φιλόπατρις και αγωνιστής. Παντρεμένος και ερωτευμένος μέχρι σήμερα -50 χρόνια μετά- με τη Χριστίνα και πατέρας τριών ακόμα παιδιών.

Η Χριστίνα Σέκερη είναι μια δραστήρια γυναίκα, πιστή σύζυγος, στοργική μητέρα. Μετά την εισβολή έφτιαξε με τον πατέρα της μια μονάδα εκτροφής ζώων και παραγωγής τυριών, ενώ παράλληλα σπούδασε Aρχαιολογία. Λατρεύει τα τρία της παιδιά, αλλά δεν θα ξεχάσει ποτέ την ημέρα της τουρκικής εισβολής, όταν έχασε το μωρό της.

Ο Παύλος Σέκερης (Αντρέας Γεωργίου) είναι αρχαιολόγος, παθιασμένος με τη δουλειά του. Έχει έναν γιο έξι χρόνων, τον Αντρίκο (Άγγελος Γεωργίου), που υπεραγαπάει. Ο γάμος του με την Ιφιγένεια (Βασιλική Τρουφάκου) έχει τελειώσει, όμως κάτι που υπερβαίνει και τους δύο θα τους ενώσει ξανά.

Η μεγάλη κόρη της οικογένειας Σέκερη είναι η Μαριάννα (Δάφνη Κιουρκτσόγλου). Γλυκός άνθρωπος, ήπιων τόνων. Ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα της μητέρας της, την οποία έχει διαδεχτεί με επιτυχία στη διοίκηση της φάρμας. Παντρεμένη με τον Θοδωρή (Στέφανος Μιχαήλ), βιώνει μια προβληματική σχέση.

Η μικρότερη κόρη της οικογένειας είναι η Δάφνη Σέκερη (Χριστίνα Παπαδοπούλου). Χαρούμενη και αισιόδοξη, σπουδάζει Eγκληματολογία.





*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" στις 16/1/2024