Η διάσπαση που εξελίσσεται τις τελευταίες εβδοµάδες στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει µόνο πολιτικό, αλλά και µιντιακό πρόσηµο, καθώς, όπως γίνεται αντιληπτό, η νέα Κοινοβουλευτική Οµάδα που συστήνεται αναζητεί διαύλους προβολής των θέσεών της, αλλά και τηλεοπτικά στηρίγµατα.

Eνας πυρήνας δηµοσιογράφων που αναµένεται να συσπειρωθεί άµεσα πέριξ των βουλευτών και των στελεχών που αποχώρησαν εσχάτως από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από τον προσφάτως παραιτηθέντα τέως διευθυντή της «Αυγής», Σπύρο Ραπανάκη, τον Νίκο Σβέρκο, ο οποίος αποµακρύνθηκε κακήν κακώς από τον ραδιοφωνικό σταθµό «Στο Κόκκινο», καθώς και τους Ανδρέα Πετρόπουλο και Γιώργο Κυρίτση, επίσης της «Αυγής».

Οι προαναφερθέντες, µε δεδοµένο ότι συχνά-πυκνά βρίσκονται σε θέσεις σχολιαστών στις ενηµερωτικές εκποµπές των µεγάλων καναλιών πανελλήνιας εµβέλειας, είναι µάλλον βέβαιο ότι από εδώ κι εµπρός είτε θα µεταφέρουν κλίµα και ειδήσεις από την πλευρά των αποχωρησάντων είτε ακόµη -προχωρώντας ένα βήµα παραπέρα- θα υποστηρίζουν εµφανώς το νέο εγχείρηµα.

Σενάρια για δηµιουργία ιστοτόπου και η ενίσχυση της "Εποχής"

Πιο περίπλοκο είναι το status των δύο τελευταίων, οι οποίοι εργάζονται στην κοµµατική εφηµερίδα της Κουµουνδούρου, οπότε θα πρέπει να υπηρετήσουν και τις σχετικές ισορροπίες, ωστόσο σηµαντικός παράγων στην εξίσωση είναι το γεγονός ότι αµφότεροι είχαν µπει στο µάτι της νέας ηγεσίας, αλλά η πιθανή αποµάκρυνσή τους θεωρήθηκε οικονοµικά ασύµφορη.

Ανάµεσα στα σενάρια που επεξεργάζεται η οµάδα Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Τσακαλώτου και ΣΙΑ είναι η δηµιουργία ιστοτόπου φίλα προσκείµενου στον νέο φορέα, καθώς και η πολύ πιο δύσκολη περίπτωση -από οικονοµικής και όχι µόνο άποψης- της ενίσχυσης της εφηµερίδας «Εποχή».

Βλέπετε, ανάµεσα σε άλλα, έχει πέσει στο τραπέζι η σκέψη για την εξασφάλιση των συνθηκών προκειµένου να αναβαθµιστεί το φύλλο σε επίπεδο στελεχιακού δυναµικού και να καταστεί δυνατή η καθηµερινή κυκλοφορία του στα περίπτερα. Ωστόσο, πρόκειται εκ προοιµίου για ένα πολύ απαιτητικό εγχείρηµα.

Κατά τ' άλλα, από κανέναν δεν περνάει απαρατήρητη η, αν µη τι άλλο, θετική στάση που κρατά το Kontra έναντι των διεργασιών στις τάξεις των εν λόγω στελεχών.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο “Secret” της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” στις 25/11/2023