Ενα άτυπο µπρα-ντε-φερ µε φόντο τη στήριξη των φιλοΣΥΡΙΖΑϊκών ΜΜΕ στην υποψηφιότητά τους έχουν ξεκινήσει οι δελφίνοι για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Με δεδοµένο ότι η υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου «ψηνόταν» εδώ και πολύ καιρό, είναι σαφές ότι η πρώην υπουργός Εργασίας έχει κερδίσει ένα σαφές προβάδισµα σε επίπεδο εκπροσώπησης και ανάδειξης των θέσεών της σε επίπεδο θεσµικών media, ενώ σε ό,τι αφορά το κοµµάτι των φίλα προσκείµενων στην αξιωµατική αντιπολίτευση Μέσων κοµβικό ρόλο θα παίξουν οι παραδοσιακές προσωπικές, αλλά και πολιτικές επαφές.

Ισχυρή φιλία

Για παράδειγµα, είναι γνωστή η ισχυρή φιλία και κουµπαριά του Νίκου Παππά µε τον εκδότη του «Documento», Κώστα Βαξεβάνη, καθώς και οι σχέσεις που δηµιουργήθηκαν τον καιρό που βρισκόταν στο Μαξίµου ως υπουργός Επικρατείας µε µια σειρά δηµοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό παράδειγµα, η περίπτωση του Μιχάλη Παπαδόπουλου του The Faq, ο οποίος ανήκει στον κύκλο συνοµιλητών του Παύλου Πολάκη. Στον αντίποδα, η Εφη Αχτσιόγλου βρίσκεται διαχρονικά κοντά µε τον διευθυντή της κοµµατικής «Αυγής», Σπύρο Ραπανάκη, τον αρθρογράφο Ανδρέα Πετρόπουλο, καθώς και µε µια σηµαντική οµάδα στελεχών της «Εφ.Συν.».

Σε ό,τι αφορά τον ραδιοφωνικό σταθµό «Στο Κόκκινο», ο επικεφαλής Λευτέρης Αρβανίτης, αν και ξεκίνησε από την οµάδα των «53+», διαθέτει πλέον άριστες σχέσεις µε τον Νίκο Παππά, ωστόσο φιλικούς δεσµούς µε την πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου έχουν µια σειρά δηµοσιογράφων του ραδιοφώνου της Κουµουνδούρου, όπως ο διευθυντής ειδήσεων, Γιάννης Σµυρλάκης.

Κοντά του

Πολύ κοντά µε τον πρώην υπουργό Οικονοµικών βρίσκονται και επιφανή στελέχη του left .gr, ενώ τα αντίστοιχα του matrix24 (Νίκος Φελέκης) και του ieidiseis φαίνεται να έχουν πιο ισχυρό δίαυλο µε την Εφη Αχτσιόγλου. Το επόµενο διάστηµα, µεγάλη έµφαση θα δοθεί από τα επιτελεία των υποψηφίων στα δύο κανάλια περιφερειακής εµβέλειας που έχουν ΣΥΡΙΖΑϊκό προσανατολισµό και θεωρούνται κλειδιά για την επιρροή επί των εν δυνάµει ψηφοφόρων. Ο λόγος για το Kontra και το Attica.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 29 Ιουλίου 2023.