Τα σπάνια αρχεία του ηγέτη που άλλαξε την Ελλάδα, σε οκτώ αποκαλυπτικούς θεματικούς τόμους! Όλα τα μεγάλα θέματα του ελληνισμού, όλοι οι μεγάλοι σταθμοί της πορείας της χώρας για έξι δεκαετίες. Μια μνημειώδης εκδοτική προσφορά, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.

Εκτάκτως το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου μη χάσετε τον 4ο τόμο της μνημειώδους εκδοτικής σειράς, «Οικονομία και Υποδομές»: Το ελληνικό οικονομικό θαύμα, η πρωτοφανής ανάπτυξη της χώρας & η δημιουργία υποδομών σε ολόκληρη την Ελλάδα

«Η περίοδος 1955-1963 είναι η εποχή που η Ελλάδα, για πρώτη φορά στη μακρόχρονη πορεία της, επιτυγχάνει να «νικήσει» την ίδια της τη γεωγραφία αλλά και την ίδια την Ιστορία της και να μεταβάλει ριζικά τα δεδομένα που επέβαλε το ευρύτερο περιβάλλον της. Είναι η εποχή που η χώρα μοιάζει να «μεταφέρεται» νοητά σε ένα περιβάλλον εξωβαλκανικό τόσο ως προς την οικονομική ανάπτυξη όσο και ως προς την εσωτερική πολιτική συγκρουσιακότητα και την αστάθεια, κάτι το οποίο υπήρξε όρος απαραίτητος για το πέρασμά της σε μια νέα εποχή.

Η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία υποδομών υπήρξαν, αναμφίβολα, τα δύο πιο εντυπωσιακά και διαρκή επιτεύγματα της πρώτης πρωθυπουργικής περιόδου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, από το 1955 έως το 1963. Και όχι μόνον αυτής – μπορεί κανείς με ασφάλεια να πει συνολικά της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Για να κατανοήσει κάποιος, ειδικά σήμερα, το μέγεθος, το εύρος και την πολλαπλή σημασία των όσων πέτυχε ο Καραμανλής σε αυτά πεδία, πρέπει να σταθεί σε 10 παραμέτρους...»

Γεώργιος Π. Μαλούχος

Δημοσιογράφος – Επιμελητής έκδοσης

Οι τόμοι της σειράς περιλαμβάνουν:

ΤΟΜΟΣ 1. ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ (A' ΜΕΡΟΣ)
ΤΟΜΟΣ 2. ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ (Β' ΜΕΡΟΣ)
ΤΟΜΟΣ 3. O ΜΑΚΕΔΩΝ
ΤΟΜΟΣ 4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
ΤΟΜΟΣ 5. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΟΣ 6. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (A' ΜΕΡΟΣ)
ΤΟΜΟΣ 7. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (Β' ΜΕΡΟΣ)
ΤΟΜΟΣ 8. ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ