Τα σπάνια αρχεία του ηγέτη που άλλαξε την Ελλάδα, σε οκτώ αποκαλυπτικούς θεματικούς τόμους! Όλα τα μεγάλα θέματα του ελληνισμού, όλοι οι μεγάλοι σταθμοί της πορείας της χώρας για έξι δεκαετίες. Μια μνημειώδης εκδοτική προσφορά, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου μη χάσετε τον 5ο τόμο της μνημειώδους εκδοτικής σειράς, «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής & τα έργα της Ακρόπολης, oι τάφοι της Βεργίνας & το όραμά του για την παγκόσμια πολιτιστική απήχηση της Ελλάδας

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ήταν αστός. Δεν είχε μεγαλώσει στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα ή το Βόλο ή σε κάποια άλλη πόλη με αστική παράδοση. Πολύ περισσότερο, δεν ήταν γόνος μεγάλης οικογένειας με παράδοση στην αθηναϊκή ή ελληνική πολιτική, πνευματική ή οικονομική ζωή. Ούτε βέβαια είχε φοιτήσει σε εντυπωσιακά σχολεία τα οποία παράγουν τις επόμενες γενεές της ελληνικής αστικής τάξης. Πέρα από την εγκύκλια παιδεία του, ούτε οι πανεπιστημιακές σπουδές του ήταν συνυφασμένες με ζητήματα πολιτισμού. Δεν είχε κάποιο είδος στενής σχέσης με τις τέχνες ούτε και με τα γράμματα – με την κλασική γραμματεία ήρθε για πρώτη φορά σε συστηματική επαφή στα έντεκα χρόνια της αυτοεξορίας του στο Παρίσι, από το 1963 μέχρι το 1974. Παρόλα αυτά, ο Καραμανλής άσκησε την πιο ενεργή και συστηματική διαχρονική πολιτιστική πολιτική που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. Και όχι μόνον ως πρωθυπουργός, ούτε μόνον για ένα διάστημα. Το έπραξε σε όλη τη 20 διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, από την ημέρα που για πρώτη φορά ανέλαβε υπουργός Δημοσίων Εργων, μέχρι την τελευταία που παρέδωσε για τελευταία φορά το πρωθυπουργικό αξίωμα…»

Γεώργιος Π. Μαλούχος
Δημοσιογράφος – Επιμελητής έκδοσης

Οι τόμοι της σειράς περιλαμβάνουν:

ΤΟΜΟΣ 1. ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ (A' ΜΕΡΟΣ)

ΤΟΜΟΣ 2. ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ (Β' ΜΕΡΟΣ)
ΤΟΜΟΣ 3. O ΜΑΚΕΔΩΝ
ΤΟΜΟΣ 4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
ΤΟΜΟΣ 5. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΟΣ 6. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (A' ΜΕΡΟΣ)
ΤΟΜΟΣ 7. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (Β' ΜΕΡΟΣ)
ΤΟΜΟΣ 8. ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ