Για όλα όσα θυμάται από τον αείμνηστο πατέρα του, Μανώλη Αγγελόπουλο και για το πόσο «βαρύ φορτίο» ήταν το όνομά του, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν», ο Στάθης Αγγελόπουλος.


Τι θυμάσαι από τον αείμνηστο πατέρα σου, Μανώλη Αγγελόπουλο;

«Θυμάμαι το πόσο καλός πατέρας ήταν, δεν μας χάλαγε ποτέ χατίρι. Αυτό που μου έχει μείνει έντονα χαραγμένα στο μυαλό, είναι το πόσο αυστηρός ήταν μαζί μου όταν με μάθαινε να τραγουδάω. Ήθελε να μου μάθει το "Έρωτά μου αγιάτρευτε" και μου έκανε μαθήματα, ήταν αυστηρός στους τόνους και εγώ αντιδρούσα σαν παιδί μαζί του πολλές φορές. Φορούσε ένα δαχτυλίδι με μπριγιάν και μου έριχνε μία και μάτωναν τα χείλη μου, δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Ήταν όμως πολύ στοργικός πατέρας, μας αγαπούσε πολύ κι εμένα και τ’ αδέρφια μου. Δυστυχώς ο Θεός τον ήθελε νέο κοντά του. Έφυγε πενήντα χρονών».


Το τεράστιο όνομα του πατέρα σου που κουβαλάς, σε γεμίζει ευθύνη και άγχος, ώστε να κάνεις σωστά βήματα στην καριέρα σου;

«Άγχος μεγάλο. Είτε λεγόμουν Αγγελόπουλος είτε όχι, θα υπήρχε, γιατί είμαι ένας χαρακτήρας που του αρέσει το σωστό, το απόλυτο, το τέλειο. Αν και γνωρίζω ότι το τέλειο δεν υπάρχει. Έχω προσπαθήσει όμως και επειδή λέγομαι Αγγελόπουλος, η ευθύνη και το άγχος ήταν δύο φορές μεγαλύτερα. Είχα να αγκαλιάσω τον κόσμο που αγάπησε τον πατέρα μου και να συγκριθώ μ’ αυτόν! Τα κατάφερα πιστεύω. Η ευθύνη ήταν και είναι τεράστια. Έχω περάσει πολλά βέβαια λόγω του ονόματός μου. Μ’ έχουν μειώσει, μ’ έχουν προσβάλει, μ’ έχουν διώξει ακόμη και από μαγαζιά επειδή ήμουν ο γιος του Αγγελόπουλου».