«Ναι» λένε στις πλαστικές οι πολιτικοί στην Ελλάδα, που µετά την καραντίνα αύξησαν τις επισκέψεις τους στους πλαστικούς χειρουργούς. Στο εξωτερικό, βέβαια, ειδικά οι άνδρες είχαν ξεκινήσει χρόνια πριν τα «πειράγµατα» στο πρόσωπό τους. Μάλιστα, σύµφωνα µε αρκετές έρευνες, η εξωτερική εικόνα ενός πολιτικού είναι πολλές φορές σηµαντική στα µάτια των ψηφοφόρων και µπορεί να αποτελέσει λόγο για να κερδίσουν ή να χάσουν ψήφους. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι υποψήφιοι ηγέτες, πολλοί εκ των οποίων δεν λένε «όχι» στην επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό, όπως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που είχε κάνει βλεφαροπλαστική, αλλά και ο Βλαντιµίρ Πούτιν. «Οι πολιτικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι και έχουν και µια µαταιοδοξία που τους οδηγεί στον πλαστικό χειρουργό. Αισθητικό έχουν όλοι για να προσέχουν την ποιότητα του δέρµατός τους, ειδικά οι γυναίκες», εξηγεί στο «Secret» o πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Λύρας, που έχει πελάτες του αρκετά πρόσωπα από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι επισκέψεις στους πλαστικούς αυξήθηκαν την περίοδο του κοροναϊού

«Αρκετές γυναίκες έχουν κάνει επεµβάσεις πλαστικής, συνολική ανανέωση προσώπου µε χειρουργικό τρόπο. Μερικές έχουν κάνει και επέµβαση σώµατος, όπως µειωτική στήθους, ενώ συνήθως µετά το καλοκαίρι και πριν από την έναρξη των νέων τους καθηκόντων στη Βουλή κάνουν επεµβάσεις - όπως στα µάτια τους, που φαίνονται κουρασµένα και ξαφνικά τις βλέπεις στα έδρανα της Βουλής µε µάτια ξεκούραστα», εξηγεί ο ίδιος και τονίζει πως οι επισκέψεις αυξήθηκαν την περίοδο του κοροναϊού. «Στο πρώτο lockdown είχαν σταµατήσει, αλλά στο δεύτερο συνεχίστηκε η προσέλευση. Υπήρχε η µάσκα τότε, που βοηθούσε πάρα πολύ. Εκρυβαν όλα τα σηµάδια. Τότε, θυµάµαι, έρχονταν άνδρες πολιτικοί για να βγάλουν από µια ελιά µέχρι να βάλουν µαλλιά. Πάρα πολλοί υπουργοί και πολιτικοί έχουν βάλει µαλλιά, κάτι που γινόταν από πολύ παλιά. Εβαζαν και πριν εξελιχθεί η µέθοδος αυτή. Το αποτέλεσµα σχεδόν δεν το καταλαβαίνεις. Οµως, τελευταία παρατηρώ πως τους ενδιαφέρει πολύ και το σώµα τους, µε τη λιποαναρρόφηση να είναι η πιο κοινή χειρουργική επέµβαση. Λίγο τα νέα πρότυπα, που θέλουν κοµψούς άνδρες στη Βουλή, λίγο οι νέοι αρχηγοί, που γυµνάζονται τακτικά, έχουν κάνει τους υπέρβαρους ή εκείνους µε κοιλίτσα να θέλουν να τους µοιάσουν. Θα σας αποκαλύψω πως η fit εµφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι αποτέλεσµα καθηµερινής γυµναστικής, έχει αυξήσει τη λιποαναρρόφηση στους πολιτικούς που θέλουν να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά και βάζουν νυστέρι για να του µοιάσουν. Τώρα, δε, που τα social προβάλλουν και τον καλλίγραµµο Στέφανο Κασελλάκη, έχουν αυξηθεί οι επεµβάσεις αλλά και οι απλές αισθητικές παρεµβάσεις στο πρόσωπό τους, αφού θέλουν να φαίνονται νεότεροι και πιο φρέσκοι», λέει και τονίζει πως πολλές φορές κάποιοι κυκλοφορούν µε γυαλιά, γιατί «έχουν κάνει χειρουργείο για τις σακούλες και την πτώση βλεφάρου».


Λίγο τα νέα πρότυπα, που θέλουν κομψούς άνδρες στη Βουλή, λίγο οι νέοι αρχηγοί, που γυμνάζονται τακτικά, έχουν κάνει τους υπέρβαρους ή εκείνους με κοιλίτσα να θέλουν να τους μοιάσουν

Ο Ιωάννης Λύρας περιγράφει αξέχαστα περιστατικά µε πολιτικούς

Μάλιστα, περιγράφει περιστατικά µε πολιτικούς που δεν ξεχνά. «Μια πολιτικός, εν ενεργεία τότε, εκτός Ελλάδος, έκανε κάποια φροντίδα στο πρόσωπό της. Ηταν κοντά στα Χριστούγεννα και µετράγαµε τις ώρες για το πρωτοχρονιάτικο γκαλά. Μιλούσαµε ανά µία ώρα στο τηλέφωνο για να µου πει αν έφυγε το πρήξιµο. Μια άλλη περίπτωση που θυµάµαι είναι µε µια υπουργό, πριν από µερικά χρόνια, η οποία ελάφρυνε το στήθος της, γιατί ήταν πολύ βαρύ και, όταν έσκυβε πάνω από το υπουργικό τραπέζι, ακουµπούσε στα χαρτιά της. Και το τρίτο, ένας εν ενεργεία πολιτικός, τότε πολλά υποσχόµενος, κλήθηκε από τον πρωθυπουργό να συναντηθούν και εµφανίστηκε µε τσιρότο στο πρόσωπο, γιατί είχε βγάλει µια µεγάλη ελιά από το πρόσωπό του. Και συνέπεσε τότε να τον έχει καλέσει ο πρωθυπουργός και δεν µπορούσε να το αποφύγει, γι’ αυτό είχε φωτογραφηθεί µε το τσιρότο», αποκαλύπτει. Τι γίνεται, όµως, µε το κόστος των επεµβάσεων; Βάζουν το χέρι στην τσέπη οι πολιτικοί; «Ποτέ δεν πληρώνουν τις πλαστικές οι πολιτικοί, απ’ όσο γνωρίζω. Εγώ θυµάµαι ένανδύο να έχουν πληρώσει, αλλά ακόµα και σήµερα πολλοί δικοί µου πελάτες που βρίσκονται στην ενεργό πολιτική δεν πληρώνουν… Βέβαια, η αλήθεια είναι πως πάντα ρωτάνε. Αλλά είναι δύσκολο να πάρεις από έναν πολιτικό εν ενεργεία αµοιβή, γιατί εδώ, στην Ελλάδα, θεωρείς και µεγάλη σου τιµή που σε επέλεξε ως τον καλύτερο επαγγελµατία, οπότε του το κάνεις δώρο. Εχουµε κι εµείς µια συµπεριφορά λίγο πιο ανταποδοτική...», ολοκληρώνει.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»