Προβλήματα στους γαλαζοαίματους της οικογένειας, καθώς ο πρίγκιπας Χάρι αποφασίζει να παρατήσει το πατρογονικό επώνυμο Mountbatten-Windsor και να πάρει το Sussex για όλη την οικογένεια.

Διαβάστε επίσης: Mατ Σμιθ: O "Πρίγκιπας Φίλιππος" του "The Crown", αποκάλυψε πως ο πρίγκιπας Χάρι τον αποκάλεσε παππού

Όλα αυτά έγιναν για έναν ιστότοπο καθώς οι Χάρι και Μέγκαν χρησιμοποιούσαν κατά παράβαση το επώνυμο «Sussex», καθώς δεν ήταν «εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας» (σ.σ. Οτιδήποτε μπορεί να σημαίνει αυτή η πρόταση) και του το είχε απαγορεύσει η βασίλισσα γιαγιά του.

Για την αλλαγή, ο Χάρι απομακρύνθηκε από το ιστορικό όνομα της οικογένειάς του και δεν ονομάζεται πλέον «Harry Mountbatten-Windsor», όπως οι περισσότεροι αρσενικοί απόγονοι της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή με αφορμή το λανσάρισμα από τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ του ανανεωμένου ιστότοπου Sussex.com

Η ενόχληση της βασιλικής οικογένειας ξεκίνησε με την φυγή τους, τις δεκάδες αποκαλύψεις τους και το γεγονός πως ο πρίγκιπας Χάρι αγνοεί εσκεμμένα τις επιθυμίες του παππού του, του πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου, να διατηρήσει το επώνυμο Mountbatten. Την ίδια στιγμή ο αδερφός του και διάδοχος έχει βάλει βέτο για την μη επιστροφή του στην οικογένεια.

Για ένα site έγιναν όλα

Όταν το πρώτο παιδί του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, ο Άρτσι, γεννήθηκε τον Μάιο του 2019, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι το πλήρες όνομα του γιου τους ήταν «Archie Harrison Mountbatten-Windsor». Ωστόσο, το 2024, αποφάσισαν επίσημα να χρησιμοποιήσουν το επώνυμο Sussex τόσο για τον Άρτσι όσο και για την κόρη τους, Λίλιμπετ.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή με αφορμή το λανσάρισμα από τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ του ανανεωμένου ιστότοπου Sussex.com. Η διαδικτυακή σελίδα δέχτηκε άμεση κριτική από γωνιές του βρετανικού Τύπου. Τα δύο κυριότερα παράπονα; Η χρήση ενός οικόσημου από το ζευγάρι -παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλέον εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας- καθώς και η χρήση του Sussex στο domain name.

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποχώρησαν από τη μοναρχία το 2020, η βασίλισσα Ελισάβετ τους ζήτησε να μην χρησιμοποιούν πλέον το εμπορικό σήμα Sussex Royal (το οποίο ήταν τότε το λογότυπό τους στο Instagram και το όνομα του ιστότοπού τους). Στα χρόνια που ακολούθησαν, το ζευγάρι χρησιμοποίησε αντ’ αυτού το Archewell για τον ιστότοπο και την εταιρεία παραγωγής τους. Βέβαια με το δεύτερο παιδί ένιωσαν πως το όνομα του ιστότοπου που ήταν αναφορά στο πρώτο τους παιδί δεν ήταν πλέον εύστοχο. Η αλλαγή του επωνύμου από Mountbatten-Windsor σε Sussex χρονολογείται από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου. Καθώς ο παππούς τους ανέβηκε στο θρόνο και ο Archie και η Lilibet ανέβηκαν στη σειρά διαδοχής, τα παιδιά έλαβαν τους νέους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας του Sussex. Προηγουμένως, ήταν ο Master Archie και η Miss Lilibet.

O πατέρας και ο αδερφός του πρίγκιπα Χάρι “του έκλεισαν την πόρτα”

Δεν υπάρχει τρόπος να αναλάβουν προσωρινό εργασιακό ρόλο στη βασιλική οικογένεια όσο ο πατέρας του είναι άρρωστος, όπως αναφέρει ο αγγλικός τύπος, μετά από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Δούκας του Σάσεξ είναι πρόθυμος να αναλάβει. Οι όροι της συνόδου κορυφής του Σάντριγχαμ, όπως συμφωνήθηκαν μεταξύ του Δούκα και της εκλιπούσας γιαγιάς του, του πατέρα και του αδελφού του, εξακολουθούν να ισχύουν και αποκλείουν μια λογική που να έχει τα προνόμια της μοναρχίας, αλλά με τους δικούς του όρους.

Οι φήμες για ενδεχόμενη επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στα βασιλικά καθήκοντα καταρρίφθηκαν κατηγορηματικά το πρωί της Δευτέρας, με πηγές να δηλώνουν στον τύπο ότι ο βασιλιάς και ο μεγαλύτερος γιος του, πρίγκιπας Γουίλιαμ ήταν «στην ίδια γραμμή» στο θέμα και ότι δεν υπήρχε «καμία περίπτωση» να «ξαναδώσουν βασιλικό ρόλο» τον Χάρι. Η ομάδα του την περασμένη εβδομάδα διακίνησε στους Times του Λονδίνου την ιδέα ότι θα μπορούσε να επανέλθει σε μια βασιλική θέση μερικής απασχόλησης, βοηθώντας σε βασιλικές δουλειές, ενώ ο πατέρας του δίνει μάχη με τον καρκίνο. Ο πρίγκιπας φέρεται να είπε σε φίλους του ότι θα ήταν ευτυχής να «αναλάβει βασιλικό ρόλο όσο ο πατέρας του δεν είναι καλά».

Ωστόσο, το στρατόπεδο του βασιλιά Καρόλου ξεκαθάρισε ότι η προσφορά απορρίφθηκε μονομερώς και ότι ο Κάρολος και ο διάδοχός του είναι ενωμένοι στο θέμα και ότι ο μικρότερος γιος του δεν πρέπει να επιστρέψει στην εκπροσώπηση της οικογένειας με οποιαδήποτε επίσημη ιδιότητα, αφού την έχει προδώσει σε μια σειρά από τηλεοπτικές εκπομπές και στα απομνημονεύματά του, Spare.