Ο Σμιθ που υποδύθηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο στις δύο πρώτες σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Netflix και κέρδισε μια υποψηφιότητα για Emmy για την ερμηνεία του, αποκάλυψε μια συνάντηση που είχε με τον πρίγκιπα Χάρι μετά την κυκλοφορία της σειράς.  

Ο Σμιθ συνάντησε τον Δούκα του Σάσεξ σε έναν αγώνα πόλο πριν από μερικά χρόνια, ο Σμιθ αποκάλυψε τι του είχε πει ο Χάρι. «Έλεγε "εντάξει παππού;". Εγώ ήμουν κάπως "εντάξει φίλε;"», δήλωσε ο ηθοποιός στο BBC.

Τον Ιανουάριο του 2023, ο Χάρι παραδέχτηκε ότι παρακολουθεί το «Crown» και δήλωσε ότι φτάνει στο σημείο να «ελέγχει» τα γεγονότα που περιγράφει η σειρά για τη βασιλική οικογένεια.



Πρίγκιπας Χάρι: Έχει παρακολουθήσει "τα παλαιότερα και τα πιο πρόσφατα" επεισόδια του Crown 


Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στην εκπομπή «The Late Show With Stephen Colbert», ο σύζυγος της Μέγκαν Μαρκλ συζήτησε τη δραματική σειρά όταν ρωτήθηκε αν είχε δει κάτι στην τηλεόραση τον τελευταίο καιρό.

Ο Κολμπέρτ ρώτησε αν το «Crown» ήταν μία από τις σειρές που βλέπει, λέγοντας ότι ο Χάρι «πρέπει να έχει παρακολουθήσει κάποιο μέρος» από τη σειρά, δεδομένου ότι πρόκειται για την οικογένειά του.

«Ναι, έχω παρακολουθήσει ένα μέρος από το "Crown"», αποκάλυψε, πριν ο Κολμπέρτ ρωτήσει αν έχει δει κάποιο από τα πρόσφατα επεισόδια.

«Τα παλαιότερα και τα πιο πρόσφατα», διευκρίνισε ο Χάρι.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν έκανε «έλεγχο των γεγονότων» ενώ παρακολουθούσε την εκπομπή, προκαλώντας μια ζωηρή απάντηση από τον Χάρι, την οποία ακολούθησαν γέλια από το κοινό.

«Ναι, το κάνω στην πραγματικότητα», αποκάλυψε και πρόσθεσε: «Το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό η ιστορία να είναι σωστή».

Ο Χάρι παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι ασχολήθηκε με την επιτυχημένη σειρά του Netflix τον Φεβρουάριο του 2021 κατά τη διάρκεια μιας εκτενούς συνέντευξης στον πρώην παρουσιαστή του «The Late Late Show» του Τζέιμς Κόρντεν.

Τότε είχε πει στον Κόρντεν ότι προτιμά να παρακολουθεί τη σειρά από το να διαβάζει τίτλους για τον εαυτό του και τη σύζυγό του.

«Δεν προσποιούνται ότι είναι ειδήσεις - είναι μυθοπλασία, αλλά βασίζεται χαλαρά στην αλήθεια», είπε για την εκπομπή. «Σου δίνει μια γενική ιδέα για το τι σημαίνει η πίεση του να βάζεις το καθήκον και την υπηρεσία πάνω από την οικογένεια και όλα τα άλλα - τι μπορεί να προκύψει από αυτό».

«Νιώθω πολύ πιο άνετα με το "Crown" από όταν βλέπω τις ιστορίες που γράφονται για την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου ή τον εαυτό μου», συνέχισε.

Στο τέλος, ανέφερε: «Αυτό είναι προφανώς μυθοπλασία - πάρτε το όπως θέλετε - αλλά αυτό αναφέρεται ως γεγονός, επειδή υποτίθεται ότι είναι είδηση. Έχω πραγματικό πρόβλημα με αυτό».