Η Τραϊάνα Ανανία είναι η Ζανέτ στο σίριαλ «Το προξενιό της Ιουλίας». Η ξανθιά καλλονή υποδύεται µια ιερόδουλη, η οποία µε τον δικό της τρόπο προσφέρει «ερωτικά ταξίδια» στους άνδρες του Τυρνάβου. Η ίδια µιλάει αποκλειστικά στο «Secret» για τον ρόλο της ιερόδουλης που υποδύεται στη σειρά του Alpha, τα µουσικά της σχέδια, την προσωπική της ζωή, αλλά και για το πώς µπήκε στη ζωή της η Ψυχολογία.

Υποδύεσαι τη Ζανέτ στο «Προξενιό της Ιουλίας», µια γυναίκα που είναι ιερόδουλη. Ηταν πρόκληση για σένα αυτός ο ρόλος;

Είναι πρόκληση, γιατί είναι ιερόδουλη και έχει πολύ γυµνό. Από την άλλη, παρόλο που αυτή θεωρείται ότι είναι του δρόµου και ότι δεν έχει καλή τύχη, είναι η µόνη που βλέπουµε στη σειρά που έχει µια αυτονοµία σε σχέση µε τις άλλες γυναίκες, που δεν δουλεύουν και είναι σε ασφαλές περιβάλλον. Η Ζανέτ κάνει ό,τι θέλει και δεν δίνει λογαριασµό σε κανέναν.

Οταν σου είπαν ότι θα υποδυθείς την ιερόδουλη, πώς αντέδρασες;

∆εν αντέδρασα, γιατί ήδη είχα κάνει το γύρισµα για το σίριαλ «Φόνοι στο καµπαναριό», όπου επίσης έκανα την ιερόδουλη. ∆εν ένιωσα κάποια εσωτερική αντίσταση, απλώς µε ενηµέρωσαν ότι θα έχει πολύ γυµνό και έπρεπε να κάνω deal µε µια καινούργια συνθήκη, που δεν είχα µέχρι τώρα αντιµετωπίσει ξανά.

Σε προβληµάτισαν οι γυµνές σκηνές;

Επειδή το πλαίσιο είναι πάρα πολύ καλλιτεχνικό και είχα δει ήδη µια γυµνή σκηνή της Ιουλίας, δεν ανησυχούσα για το αποτέλεσµα και καθησυχάστηκα. Βγαίνει ωραίο και ποιοτικό. Είµαι πολύ ευγνώµων που είµαι σε αυτή την παραγωγή. Πρώτη φορά συνεργάζοµαι µε τον ∆ιονύση Παναγιωτάκη και είµαι πολύ ευχαριστηµένη.

Οι σκηνές του σεξ πώς ήταν;

Ηταν καλογυρισµένες και καλοφωτισµένες. Υπήρχε σεβασµός ως προς την έκθεσή µου. Οι συνάδελφοι ήταν πολύ προστατευτικοί και βοηθητικοί. Γενικώς µιλάµε για ένα καστ που είναι πολύ σωστά επιλεγµένο και χαίροµαι για τον καθένα ξεχωριστά γι’ αυτό που βλέπω ως αποτέλεσµα. Στην αρχή, το να κάνει σεξ µπορεί να φαίνεται κάπως για έναν ηθοποιό, αλλά, όταν συγκεντρωθείς και µπεις στον ρόλο, το βιώνεις όλο εσωτερικά και δεν σκέφτεσαι ότι σε βλέπουν οι υπόλοιποι.

Ποια είναι τα επόµενα επαγγελµατικά σου σχέδια;

Οσον αφορά την υποκριτική, υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για περιοδεία το καλοκαίρι, ενώ όσον αφορά τα µουσικά, είµαστε στο στούντιο και δοκιµάζουµε κοµµάτια, για να δούµε ποιο θα είναι το επόµενο.

Σπουδάζεις και σε ιδιωτικό κολέγιο Ψυχολογία. Πώς το αποφάσισες;

Πριν από τη δεύτερη καραντίνα, επειδή ένιωθα ότι θα περάσω πολύ χρόνο κλεισµένη στο σπίτι και επειδή στην πρώτη εξάντλησα κάθε καλλιτεχνική ενασχόληση, έµπνευση και δηµιουργία, αποφάσισα να σπουδάσω κάτι που, ό,τι και να γίνει στον κόσµο αυτόν, θα έχει µια χρησιµότητα. Είµαι στο τρίτο έτος και αισίως τελειώνω τον Μάρτιο. Είναι µεγάλο βάρος να το σηκώνεις αυτό µαζί µε δουλειά, αλλά λίγη υποµονή και τελειώνει.

Είσαι ερωτευµένη;

Είµαι ερωτευµένη και χαίροµαι γι’ αυτό, γιατί είχα καιρό να ερωτευτώ.

Σε φλερτάρουν οι άνδρες;

Οχι, αλλά είναι και λίγο περίεργη η φάση της ζωής µου τώρα, γιατί δεν πολυκυκλοφορώ, οπότε δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για συναναστροφές και δεν θέλω να έχω ερωτικές σχέσεις µε κάποιον από τον χώρο.

Οι γυναίκες σε φλερτάρουν;

Ναι, µε φλερτάρουν. Μου λένε ότι δεν είµαι µόνο πολύ όµορφη, αλλά ότι έχω και πολύ όµορφη ψυχή.

Η χειρότερη στιγμή στη ζωή μου ήταν η καραντίνα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα

Ποια ήταν η χειρότερη στιγµή στη ζωή σου;

Η χειρότερη στιγµή στη ζωή µου ήταν η καραντίνα, γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγµα από το να σε κλείσουν κάπου και να σου λένε τι να κάνεις. Ο χαρακτήρας µου είναι πολύ αντιδραστικός. Με ενοχλούσε το ότι έπρεπε να στείλω ένα µήνυµα για να πάρω άδεια να πάω κάπου.

Κατά καιρούς έχει γίνει viral το τσιφτετέλι που χορεύεις.

Το κάνω µε την ψυχή µου και πραγµατικά δεν µε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγµή αν µε βλέπει κανένας. Οπότε αυτό λειτουργεί κάπως. Κάνει εντύπωση.

Είσαι πάντα γλεντζού. Πώς το καταφέρνεις;

Από µικρή πάντα προσευχόµουν να µπορώ να εργάζοµαι τη νύχτα, γιατί η νύχτα είναι η αγαπηµένη µου. Ακόµα και όταν ήµουν µικρή, ξενυχτούσα και δεν κοιµόµουν την ώρα που µε έβαζε η µητέρα µου για ύπνο. Στριφογύριζα, έκανα όνειρα και, αν δεν πήγαινε 4 το πρωί, δεν κοιµόµουν. Μάλιστα, φέτος στο «Προξενιό της Ιουλίας» τα γυρίσµατα γίνονται τη νύχτα, οπότε είναι µια χρονιά που είναι ακριβώς όπως την ονειρευόµουν. Κάνω γυρίσµατα τη νύχτα, τραγουδάω τη νύχτα - είναι σαν να τα έχω «µαγειρέψει» όλα σωστά. Μου αρέσει πολύ, διασκεδάζω.

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»