Ο Δημήτρης Καπουράνης βρέθηκε καλεσμένος στο «Night Out» με τον Θεοχάρη Ιωαννίδη.

Ο Δημήτρης Καπουράνης ο οποίος φέτος συμμετέχει στη σειρά του Mega, «Το Ναυάγιο», μίλησε για τη ζωή του, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της καταγωγής του, αλλά και τον ρατσισμό που βίωνε ως παιδί από την Αλβανία.

Μεγάλωσα στην Αλβανία με τον παππού και την γιαγιά

«Μεγάλωσα στην Αλβανία με τον παππού μου και την γιαγιά μου. Οι γονείς μου μετανάστες στην Ελλάδα, κάποια στιγμή φτάσανε στα Χανιά και τότε με πήγε ο παππούς μου στην Κρήτη.

Είναι πολύ τραυματικό για ένα παιδί να μεγαλώνει με παππού και γιαγιά και μετά να τους αποχωρίζεται. Αυτοί ήταν οι φροντιστές μου, η μητέρα μου και ο πατέρας μου ήταν η γιαγιά και ο παππούς μου και ξαφνικά μια μέρα παύουν να είναι. Αυτό είναι τραυματικό για ένα παιδί και νομίζω πως είναι ένα διαβαλκανικό θέμα. Έχω πολλές φορές αυτή τη συζήτηση με παιδιά από Βαλκάνια που έχουν ακριβώς την ίδια ιστορία», ανέφερε ο Δημήτρης Καπουράνης.

Εδώ είμαστε Αλβανοί και στην Αλβανία Έλληνες

Και πρόσθεσε: «Με αυτά τα παιδιά μοιραζόμαστε το ίδιο πρόβλημα. Ότι εδώ είμαστε Αλβανοί και πίσω στην Αλβανία είμαστε Έλληνες. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια κρίση ταυτότητας, θεωρώ ότι είναι ένα συλλογικό τραύμα μια γενιάς», τόνισε ο ηθοποιός.


Δυστυχώς βίωσα ρατσισμό

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Δημήτρης Καπουράνης παραδέχτηκε πως στο παρελθόν είχε δεχτεί ρατσισμό για την καταγωγή του.

«Δυστυχώς βίωσα ρατσισμό αλλά επειδή ήμουν φρόνιμο παιδί και οι γονείς μου δεν έδιναν "δικαιώματα" δεν βιώσαμε οξύ ρατσισμό. Κάποιες φορές είχα την αίσθηση ότι οι διαπροσωπικές μας σχέσεις έφταναν μέχρι ενός σημείου. Νομίζω ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα και εύχομαι να αλλάξουν περισσότερο. Η ταυτότητα είναι το όπλο μας, η πηγή της δημιουργίας μας και εμπνέει και τους απέναντί μας» υπογράμμισε ο Δημήτρης Καπουράνης.

Πολλές φορές είχα σκεφτεί να κρύβω την καταγωγή μου

«Αν κρύβεις αυτό που είσαι και δεν το επικοινωνείς τότε τι άνθρωπος ή καλλιτέχνης είσαι; Αυτή είναι η πηγή της δημιουργίας μας», ανέφερε ο Δημήτρης Καπουράνης.

«Πολλές φορές είχα σκεφτεί να κρύβω την καταγωγή μου. Άρχισα να λέω ότι έχω γεννηθεί στην Αλβανία όταν ήμουν στο Πολυτεχνείο. Συνήθως έλεγα ότι έχω γεννηθεί στην Ελλάδα για να τελειώνουμε, ήταν πιο εύκολο. Εγώ έφταιγα για αυτό γιατί έχω και είχα την πεποίθηση αυτή αλλά ήταν πιο εύκολο», είπε ο Δημήτρης Καπουράνης καλεσμένος στο «Night Out» με τον Θεοχάρη Ιωαννίδη.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: