Ο Κώστας Χαρδαβέλλας έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Παναγιώτη Βαζαίο. Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής απάντησε, μεταξύ άλλων, για την κόντρα που υπήρχε παλιά με την Αγγελική Νικολούλη, αλλά και για την εκπομπή «Οι Πύλες του ανεξήγητου».


Κάποια εκπομπή από το παρελθόν που έκανε τεράστια επιτυχία, έχετε σκεφτεί να την ξανακάνετε και σήμερα;

«Ναι φυσικά. Δεν θα σου πω για την εκπομπή «Ρεπόρτερς» που ήταν μια ομαδική δουλειά με τον Λιάνη και τον Δημαρά, που σφράγισε την ελληνική τηλεόραση στον ενημερωτικό τομέα, αλλά θα σου πω για την εκπομπή «Οι πύλες του ανεξήγητου» που είχε παρεξηγηθεί πολύ τότε. Μια εκπομπή που την απαξίωναν κάποιοι επειδή πίστευαν ότι ασχολούμασταν με φαντάσματα. Ασχολούμασταν με πολύ ωραία πράγματα όπως για το αν υπάρχει ζωή στο διάστημα και όχι με φαντάσματα φυσικά. Έχει γίνει κάποια σχετική πρόταση από κανάλι να την κάνουμε και σήμερα αλλά αυτή η εκπομπή είναι πολυέξοδη. Θέλει αποστολές στο εξωτερικό, ειδικό υλικό και πολλά ταξίδια στην Ελλάδα. Δεν είναι μια εκπομπή απλή με ένα απλό ρεπορτάζ και έναν καλεσμένο στο πλατό. Οπότε σε αυτές τις δύσκολες εποχές για την ελληνική τηλεόραση είναι δύσκολο να ξαναγίνει κάτι τέτοιο», απάντησε αρχικά ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Με την Αγγελική Νικολούλη που ήταν μαθήτριά σας και από τις δικές σας εκπομπές ξεκίνησε την καριέρα της, σήμερα έχετε καλές σχέσεις;

«Πολύ καλές σχέσεις έχουμε με την Αγγελική. Στην αρχή μαλλιοτραβηχτήκαμε και «σκοτωθήκαμε» δημοσίως (γέλια). Έλεγα τότε ότι μου έκλεψε την εκπομπή, εκείνη το αρνιότανε και είχαμε μεγάλη κόντρα. Μετά τα βρήκαμε βέβαια και είμαστε πάρα πολύ καλά μεταξύ μας. Την αγαπάω και με αγαπάει, τα λέμε πού και πού στο τηλέφωνο. Εγώ πάντα λέω ότι η Αγγελική προχώρησε την εκπομπή που κάνει πάρα πολύ καλά μόνη της. Δεν διστάζω ακόμη και να πω και δημόσια ότι κάνει πολύ καλύτερα την εκπομπή της απ’ ό,τι έκανα παλιότερα εγώ τη δική μου. Εμείς οι παλιοί όταν κάποιοι νεότεροι κάνουν καλύτερα πράγματα από εμάς, ακόμη και αν είναι μαθητές μας πρέπει να το λέμε και να τους επιβραβεύουμε. Είναι μικροψυχία να λες ότι το έκανα εγώ και δεν μπορεί να το κάνει κανένας άλλος» δήλωσε στη συνέχεια ο γνωστός δημοσιογράφος.

Δεν έγινε ποτέ κάποια πρόταση να συμπαρουσιάσετε μαζί μια εκπομπή;

«Όχι, όχι ποτέ! Δεν θα το κάναμε όμως. Και οι δύο είμαστε πολύ έντονες προσωπικότητες και ο καθένας έχει την άποψή του. Ακόμη και όταν την είχα στην ομάδα μου τότε τσακωνόμασταν αρκετές φορές. Έχει μια διαφορετική αντίληψη ο καθένας οπότε αν μπαίναμε μαζί στο πλατό θα συγκρουόμασταν σίγουρα», τόνισε κλείνοντας ο Κώστας Χαρδαβέλλας.