Διαγωνισμός, show, reality, κυρίαρχο τηλεοπτικό προϊόν στο είδος του, αλλά και σταθερή αξία στην ελληνική τηλεόραση που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια κόσμου. Ο νέος, 8ος κύκλος του MasterChef αναμένεται το ίδιο πρωτότυπος, επίκαιρος και ευρηματικός με τους προηγούμενους και εκτιμάται ότι θα γράψει μια νέα τηλεοπτική σελίδα, αναζητώντας τον επόμενο Έλληνα ή Ελληνίδα MasterChef. 

Και, φέτος, η γαστρονομία θα πρωταγωνιστήσει με απρόβλεπτες και απαιτητικές δοκιμασίες που αναδεικνύουν το επίπεδο της μαγειρικής εξέλιξης στη χώρα μας.

Σταθερές και ανεκτίμητες αξίες και στο MasterChef 2024 είναι οι τρεις κριτές, αγαπημένοι του κοινού και καταξιωμένοι chef, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Οι ατάκες τους γίνονται trend στα Social Media, ενώ η Παιδεία τους τούς κάνει καθολικά αποδεκτούς.

Πέραν αυτών, όπως έχουμε διαπιστώσει και τις προηγούμενες χρονιές, πρόκειται για μια άρτια παραγωγή ανώτερου επιπέδου, που μας δίνει το στίγμα της πάντα με ένα ανατρεπτικό και χιουμοριστικό trailer, που και φέτος ήταν εμπνευσμένο από χαρακτηριστικά στοιχεία της μαγειρικής προσωπικότητάς των τριών chef.

Φέτος, ο μεγαλύτερος μαγειρικός διαγωνισμός θα είναι πιο συναρπαστικός από ποτέ σε όλα τα επίπεδα.  Όλη η διαδικασία των auditions θα είναι διαφορετική, καθώς η προετοιμασία του πιάτου θα γίνεται ατομικά, αλλά οι παίκτες θα εμφανίζονται μπροστά στους κριτές σε δυάδες και θα μονομαχούν. Η πρώτη αλλαγή δηλαδή στο νέο MasterChef 2024 είναι οι μεγάλες μονομαχίες, όπου ένας παίκτης θα παίρνει ποδιά για την επόμενη φάση και ο δεύτερος παίκτης θα αποχωρεί.



Παράλληλα, τα έπαθλα θα είναι πιο μεγάλα από ποτέ. Συνολικά θα μοιραστούν 160.000€ μόνο σε έπαθλα. Ο μεγάλος νικητής, εκτός από το τρόπαιο και τον τίτλο του MasterChef, θα κερδίσει 70.000€ ως χρηματικό έπαθλο και επιπλέον 30.000€ σε εξοπλισμό για επαγγελματική κουζίνα. Επιπλέον, για πρώτη φορά θα υπάρξει έπαθλο και για τον 2ο φιναλίστ του τελικού, που θα εισπράξει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 30.000€.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η «μάχη» για τον τελικό, θα είναι συγκλονιστική καθώς το κίνητρο θα είναι πολύ σημαντικό! Και φυσικά, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τα ειδικά έπαθλα, που θα δίνονται κατά τη διάρκεια του MasterChef 2024. Mystery Box, Τεστ Δημιουργικότητας, αλλά και τα καθιερωμένα Awards, θα μοιράσουν φέτος, συνολικά πάνω από 30.000€ στους νικητές!

Σημειωτέον, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα υπάρχουν ακόμα περισσότερες εκπλήξεις, πολλές ανατροπές, πολλά διαφορετικά στοιχεία, ενώ καλεσμένοι θα είναι οι σπουδαιότεροι Έλληνες και ξένοι chefs, με κορυφαίες διακρίσεις στο ενεργητικό τους.

Περιμένουμε, λοιπόν, με αγωνία να δούμε τους παίκτες που θα προκριθούν πίσω από τους πάγκους της κουζίνας του MasterChef 2024 να μας μαγεύουν με τις δημιουργίες τους και να μας συγκινούν με τις προσωπικές ιστορίες ζωής που αφηγούνται. Διαγωνίζονται, άλλωστε, για έναν πραγματικό στόχο ζωής και όχι απλώς για τα χρηματικά έπαθλα. Αναμένουμε, επίσης, να δούμε εκπληκτικές γαστρονομικές προτάσεις με ευφάνταστα, ανατρεπτικά και δημιουργικά πιάτα!

Το πάντα συναρπαστικό μαγειρικό ταξίδι του MasterChef 2024 ξεκινάει αύριο Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 στις 21:00 στο Star.