Σανδάλια µε την υπογραφή τους φοράνε η Μισέλ Οµπάµα, το φαινόµενο Ριάνα, η Αν Χαθαγουέι, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Ελ ΜακΦέρσον και το fashion icon Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Δεκάδες ακόµα προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ. Εκείνοι, όµως, παραµένουν προσγειωµένοι. Πατάνε σταθερά στη γη, φορώντας Ancient Greek Sandals. Μόνο. H Χριστίνα Μαρτίνη και ο Νικόλας Μίνογλου χρειάστηκαν λιγότερα από δέκα χρόνια για να κάνουν τους celebrities να ερωτευθούν τα χειροποίητα υποδήµατα κι αξεσουάρ τους. Kαι τώρα, που καθετοποίησαν την επιχείρηση υπογράφοντας είδη σπιτιού, πετάνε. Και είναι λογικό. Οπως µας ενηµερώνουν, για την τρέχουσα καλοκαιρινή τους συλλογή συνεργάστηκαν µε τη Λούσι Γουίλιαµς, κορυφαία influencer, µε έδρα το Λονδίνο: περιλαµβάνει σανδάλια, τσάντες και διάφορα αξεσουάρ.

Πριν από µερικά χρόνια, ύστερα από προτροπή του Ελληνοαυστριακού ντιζάινερ-σταρ της µόδας Μάριο Σουάµπ, η Ριάνα φόρεσε τα χειροποίητα σανδάλια τους (αξίας περί τα 350 ευρώ) κι έγιναν πρώτο θέµα στα µεγαλύτερα sites και περιοδικά µόδας Ευρώπης κι Αµερικής. Ηταν ζήτηµα χρόνου να τη µιµηθεί στρατιά άλλων διασηµοτήτων. Με τον Νικόλαο η Χριστίνα γνωρίστηκε το 2008, όταν ακόµα εργαζόταν για τον Balenciaga (έχει συνεργαστεί και µε τον Louis Vuitton). Χρειάστηκε, ωστόσο, να µεσολαβήσουν δύο χρόνια για να ενώσουν τις δυνάµεις τους. Από τις θρυλικές στιγµές που έχουν ζήσει ήταν όταν το Net-a-Porter τούς έκανε παραγγελία µερικών... χιλιάδων ζευγαριών. Και όταν διάβασαν το πρώτο άρθρο στο «N.Y. Magazine» και στην αµερικανική «Vogue» για τα σανδάλια τους Λάνσαραν το 2010 την πρώτη τους συλλογή µε 31 διαφορετικά σχέδια, ανάµεσα στα οποία και το διάσηµο πια, φτερωτό κούµπωµα γύρω από τον αστράγαλο. Αν και στην Ελλάδα ήδη η κρίση σάρωνε, η επιτυχία ήρθε µε την πρώτη κιόλας παραγγελία: Ηταν από τη διάσηµη γαλλική µπουτίκ «Colette».

Η Χριστίνα, εξηγώντας γιατί αρέσουν τόσο τα σανδάλια τους, υποστηρίζει ότι «κολακεύουν το πόδι και επιπλέον είναι κοµµάτι του καλοκαιριού και των αναµνήσεων που συνεπάγεται». Στα δέκα τους χρόνια έστησαν συλλογή εµπνευσµένη από ελληνικά αγάλµατα, µε χρυσοτυπίες, πυρογραφίες, κεντήµατα. Τον Μάιο, δε, ξεκίνησαν την πρώτη σειρά µε προϊόντα για το σπίτι, µε δερµάτινα, χειροποίητα (πάντα) αντικείµενα και σειρά µε τσάντες. Εφτιαξαν παράλληλα και την παρθενική τους capsule συλλογή -και νυφική-, γιατί το καλοκαίρι γίνονται πολλοί γάµοι, θα εξηγήσει η Χριστίνα. «Είναι εµπνευσµένη από όλες εκείνες τις γυναίκες που, µέσα στα χρόνια, έχουν κάνει την ανατροπή και έχουν επιλέξει τα Ancient Greek Sandals για τις νυφικές τους εµφανίσεις», θα πει.

Προσθέτοντας για την επέκτασή τους στα είδη σπιτιού: «Με έµπνευση την ελληνική φιλοξενία και την εικόνα ενός ατµοσφαιρικού σκηνικού για ένα χαλαρό καλοκαιρινό δείπνο µεταξύ φίλων, η συλλογή επικεντρώνεται στο tableware και παντρεύει αρµονικά το folk στοιχείο και τις αρχαιοελληνικές αναφορές µε το σύγχρονο λειτουργικό ντιζάιν αλλά και τα έντονα χρώµατα. Αγκαλιάζει την κεραµική τέχνη, που παραµένει ζωντανή σε πολλά µέρη της Ελλάδας από την αρχαιότητα µέχρι σήµερα, και ταξιδεύει µέχρι τη Λέσβο, ένα νησί διάσηµο για τα περίτεχνα παραδοσιακά κεραµικά του».

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 12/8