Ύστερα από µια ψηφοφορία-θρίλερ, το τηλεοπτικό κοινό ανέδειξε µεγάλο νικητή του επάθλου του φετινού «Survivor», αξίας 100.000 ευρώ, τον Στάθη Σχίζα! Το κατάµεστο ανοιχτό θέατρο του Αλσους Βεΐκου πανηγύρισε τη νίκη του και καταχειροκρότησε και τους δύο φιναλίστ, που βρέθηκαν επάξια σε αυτή τη θέση.

Μια µεγάλη αγκαλιά ανάµεσα στον Στάθη Σχίζα και τον Αρη Σοϊλέδη ήταν από τις πιο όµορφες στιγµές της βραδιάς. Ο νικητής γνωστοποίησε µια πληροφορία την οποία ο ίδιος είχε επιλέξει να κρατήσει για τον εαυτό του και να τη µοιραστεί µε το κοινό µόνο στο τέλος της βραδιάς. «Ακόµη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Νιώθω πολύ ευτυχισµένος και ευλογηµένος για την αγάπη που εισέπραξα από τον κόσµο στον τελικό και µε ανέδειξε νικητή», δηλώνει στο «S». Για την απόφασή του να διαθέσει µέρος του επάθλου του για τη στήριξη παιδιών µε καρκίνο δηλώνει: «Οταν είχα πάει τη µητέρα µου στον “Αγιο Σάββα” για να κάνει χηµειοθεραπεία, τελείως τυχαία µε είχε τραβήξει το ασανσέρ στον έκτο όροφο, εκεί όπου βρίσκεται η µονάδα για παιδάκια. Βγήκα έξω χωρίς να έχω αντιληφθεί εξαρχής πού ήµουν και βρέθηκα ανάµεσα σε παιδάκια µε καρκίνο και γονείς να παλεύουν γι’ αυτό. Ως γονέας, έχω µια κόρη, είµαι πολύ ευαισθητοποιηµένος µε το συγκεκριµένο κοµµάτι και είπα ότι αυτά τα παιδάκια θέλω κάποια στιγµή να τα βοηθήσω και οικονοµικά, αλλά και µε παρουσία εκεί. Είναι το λιγότερο που µπορώ να κάνω γι’ αυτά τα παιδάκια, που είναι πραγµατικοί ήρωες της ζωής».

Στη συνέχεια, αναφέρεται και στη σύντροφό του, Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: «Νιώθω χαρούµενος και ευλογηµένος που την έχω στη ζωή µου. Μου βγάζει αυτή την αισθηµατική ασφάλεια. Η Αλεξάνδρα είναι ο έρωτας της ζωής µου. Ηταν κάτι που ζούσαµε οι δυο µας, αγαπιόµασταν. Οι κοντινοί µας άνθρωποι το ήξεραν, αλλά λόγω του παιχνιδιού αναγκαστικά έγινε γνωστό και στον υπόλοιπο κόσµο. ∆εν θέλαµε να το διαφηµίσουµε, περνούσαµε ωραία». Ο Στάθης Σχίζας είναι 30 ετών και γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο αθλητισµός κατέχει µεγάλο κοµµάτι στη ζωή του. Από µικρή ηλικία ασχολήθηκε µε το ποδόσφαιρο, ενώ µεγαλώνοντας έπαιξε σε οµάδες της Β’ Εθνικής ως επαγγελµατίας ποδοσφαιριστής. Την καρδιά του, όµως, την κέρδισε το kick boxing, στο οποίο έχει αρκετές διακρίσεις σε εγχώριους αγώνες. Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν µέσα από τις επιχειρήσεις του στον χώρο της εστίασης, και όχι µόνο. Ο γοητευτικός 30χρονος είναι πατέρας ενός κοριτσιού, της µικρής Αλεξάνδρας. Μπορεί η σχέση µε τη µητέρα της κόρης του να έληξε σύντοµα, ωστόσο ο Στάθης Σχίζας λατρεύει τη θυγατέρα του, που είναι η πιο σηµαντική γυναίκα της ζωής του.

«Νιώθω ευτυχία»

Τα συναισθήµατά της για τη νίκη του συντρόφου της εκφράζει στο «Secret» και η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: «Νιώθω συγκίνηση, νιώθω ευτυχία, είµαι πολύ περήφανη για τον Στάθη. Ο κόσµος κατάλαβε τον χαρακτήρα του, είδε τη στάση που είχε στο παιχνίδι και επιβραβεύτηκε για όλα αυτά. Ηταν κάτι πολύ πιθανό να γίνει. ∆εν ήµουν σίγουρη για το αποτέλεσµα, επειδή ποτέ δεν µπορείς να ξέρεις τι µπορεί να συµβεί µε τις ψήφους, αλλά όλα ήταν µε το µέρος µας. Θα πάµε διακοπές, θέλω να ξεκουραστώ, να χαλαρώσω. Ηταν µια κουραστική χρονιά. Οταν τελείωσε το ‘‘J2US’’, ξεκίνησε απευθείας το ‘‘Survivor’’, οπότε συνέχεια µε απασχολούσε κάτι. Το καλό είναι ότι στο τέλος και οι δύο καταφέραµε να βγούµε νικητές», τονίζει. Οσο για το αν κάνουν σχέδια γάµου, απαντά πως «είναι νωρίς για τέτοια σχέδια. Εγώ βγήκα πρόσφατα από έναν γάµο και θεωρώ ότι δεν µας έχουν πάρει τα χρόνια. Η συγκατοίκηση είναι πιο πιθανό πλάνο. Είµαι σε φάση που ψάχνω για ένα µεγαλύτερο σπίτι, οπότε είναι το κατάλληλο timing. Τον Στάθη τον ξέρω δέκα χρόνια και νοµίζω ότι κάποια πράγµατα είναι γραφτό να συµβούν. Πολλές φορές την ευτυχία την έχεις κοντά σου, αλλά µπορεί να µην την έχεις αντιληφθεί». Οσον αφορά το βλέµµα της Μαρίας Αντωνά, µας είπε: «Ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει στη λύπη ή τη χαρά του».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 9 Ιουλίου 2022