Με το «Etrusco» να αναδεικνύεται, για δέκατη διαδοχική χρονιά, ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας στους «Χρυσούς Σκούφους» κορυφώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας η καθιερωμένη ετήσια γιορτή της γαστρονομίας. Κατά τη διάρκεια της τελετής, 30 εστιατόρια από όλη τη χώρα βραβεύτηκαν με «Χρυσό Σκούφο» για το 2022 και ακόμα 37 ξεχώρισαν, καθώς απέσπασαν την τιμητική διάκριση Top Notch.

Ο διάσημος σεφ Εκτορας Μποτρίνι, που σπάνια δίνει συνεντεύξεις, μιλάει για πρώτη φορά μετά τη βράβευσή του και αποκαλύπτει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» τα επόμενα projects που ετοιμάζει. Επίσης, δεν διστάζει να απαντήσει αν του λείπει η τηλεόραση, όπου έκανε θραύση στην εκπομπή «Εφιάλτης στην κουζίνα».

botrini-2
Στιγμιότυπο από την τελετή απονομής των βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι 2022». Από αριστερά προς δεξιά: Δημήτρης Ηλιόπουλος (εκδότης «Αθηνοράματος»), Εκτορας Μποτρίνι (βραβευμένος chef) και Σοφία Ζαχαράκη (υφυπουργός Τουρισμού)
 Αποκαλύπτει, μάλιστα, τι του αρέσει να βλέπει στην TV και, όταν η κουβέντα πηγαίνει στο «ΜasterChef», απαντά ξεκάθαρα στην ερώτηση όχι μόνο για το αν το παρακολουθεί, αλλά και αν θα πήγαινε ως κριτής.

Παράλληλα, ο πολυβραβευμένος κ. Μποτρίνι μιλάει για τις δύσκολες στιγμές της ζωής του. Ο διάσημος σεφ, τον οποίο σέβονται απεριόριστα οι συνάδελφοί του για τις μαγειρικές του ικανότητες, αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν έχασε τον πατέρα του, αλλά και στο ενδεχόμενο να κάνει τη δική του οικογένεια.

Πώς αισθάνεσαι που για δέκατη συνεχόμενη χρονιά το εστιατόριό σου «Etrusco» είναι το καλύτερο στην Ελλάδα, γι’ αυτό και πήρε δύο «Χρυσούς Σκούφους»;

Αισθάνομαι πολλή χαρά, γιατί είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα από πίσω και είναι και το σπίτι μου η Κέρκυρα. Και έπειτα από μια τόσο δύσκολη περίοδο, με τον κοροναϊό, μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους και δυνατούς για να συνεχίσουμε.

Ο θάνατος του πατέρα μου ήταν η δυσκολότερη στιγμή στη ζωή μου. Δεν υπάρχει προσωπική ζωή. Τελείωσε στα 18 μου. Υπάρχει μόνο τρέξιμο. Έχω παντρευτεί την κουζίνα


Τι είναι αυτό που κάνει το «Εtrusco» μοναδικό;

Η αυθεντικότητα, η φιλοξενία και το ότι πάνω απ’ όλα υπάρχει ψυχή. Ερχεσαι σε ένα οικογενειακό σπίτι και νιώθεις κομμάτι αυτής της οικογένειας. Τα περισσότερα εστιατόρια είναι απρόσωπα, ο πελάτης είναι απλώς ένας πελάτης και όχι ένας καλεσμένος στο τραπέζι σου. Τα φαγητά είναι κουζίνα του Ιονίου με μια καινούργια ματιά. Επίσης, δεύτερο καλύτερο στην Ελλάδα εστιατόριο βγήκε το «Botrini’s Athina» και το «Botrini’s Corfu» και τρίτο το «Selene» στη Σαντορίνη. Επίσης, έχω να σου ανακοινώσω ότι ανοίγω και «Botrini’s Santorini» την Πρωτομαγιά.

Πώς ήταν το Πάσχα στην Κέρκυρα μετά την άρση των μέτρων;

Είχε πάρα πολύ κόσμο και ζήσαμε στιγμές παλιάς εποχής, σαν μια μεγάλη γιορτή...

botrini
 Σου λείπει η τηλεόραση;

Όχι, δεν έχω χρόνο για τηλεόραση αυτήν τη στιγμή. Στο μέλλον βλέπουμε.

Ο κόσμος αγάπησε πολύ το «Εφιάλτης στην κουζίνα». Θέλεις να το ξανακάνεις;

Ίσως ξαναγίνει κάποια στιγμή. Είναι ένα project αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο.

Πώς βλέπεις τα ριάλιτι μαγειρικής;
Ήταν μια σεζόν περίεργη για την τηλεόραση, με πολλά θέματα: κοροναϊό, πόλεμο... Η πίτα μοιράστηκε λίγο σε όλους. Βασικά πρέπει να δείχνουμε σεβασμό σε αυτό που επιλέγει ο κόσμος.

Θα πήγαινες κριτής στο «ΜasterChef»;

Γιατί όχι; Είναι ένα project πολύ σοβαρό και το έχει αγαπήσει ο κόσμος.

Πιτσιρικάς, τι ήθελες να γίνεις;

Πάντα με τη μαγειρική ασχολιόμουν, από μικρός, και θυμάμαι τον εαυτό μου να τριγυρίζει στις κουζίνες των γονιών μου. Ήταν μια φυσική εξέλιξη.

Η πιο δύσκολη στιγμή σου μέχρι σήμερα;

Ο θάνατος του πατέρα μου, που ήταν πραγματικά η κολώνα του εστιατορίου και της οικογένειας.

Τηλεόραση βλέπεις;

Δεν έχω πολύ χρόνο, αλλά βλέπω ό,τι τύχει. Και «ΜasterChef» και ειδήσεις και Νικολούλη...

Έχεις κάποιο χόμπι;

Κάνω καταδύσεις και ποδήλατο. Στις καταδύσεις είμαι στο τρίτο επίπεδο.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;

Φαντάζομαι να έχω ηρεμήσει απ’ όλα, να έχω το εστιατόριό μου στην Κέρκυρα και να ασχολούμαι μόνο με αυτό για χόμπι και όχι για βιοποριστικούς λόγους.

Χρόνος για προσωπική ζωή υπάρχει;

Δεν υπάρχει προσωπική ζωή. Τελείωσε στα 18 μου. Υπάρχει μόνο τρέξιμο.

Θα παντρευτείς;

Έχω παντρευτεί την κουζίνα.

Πότε έκλαψες τελευταία φορά;

Κλαίω γενικά. Μπορεί να δω μια ταινία και να συγκινηθώ.

Θέλεις να γίνεις πατέρας;

Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί.