Η εθνική μας μαγείρισσα, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι η αγαπημένη σεφ του πρωθυπουργού και της συζύγου του, Μαρέβας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι επισκέπτονται πολύ συχνά το εστιατόριό της («Παπαδάκης») στο Κολωνάκι, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους. Η δημοφιλής σεφ μιλάει αποκλειστικά στα «Π» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις γαστρονομικές του προτιμήσεις. Παράλληλα, αποκαλύπτει τι θα περιλαμβάνει το νέο της βιβλίο, αλλά και πόσο υπερήφανοι νιώθουν η ίδια και ο σύζυγός της, Μανώλης, για τη μοναχοκόρη τους.

argiro
Πώς βλέπεις την τουριστική κίνηση φέτος στη χώρα μας;

Νομίζω ότι η σεζόν έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά φέτος, τόσο στην Αθήνα όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Βλέπουμε ότι οι επισκέπτες της Ελλάδας αγαπούν το ελληνικό φαγητό και αναζητούν ωραία υλικά και τοπικές γεύσεις.

Βλέπουμε ότι η ελληνική γαστρονομία ανεβαίνει διεθνώς. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Αισθάνομαι τεράστια υπερηφάνεια. Kάθε Ελληνας πρέπει να αισθάνεται το ίδιο, γιατί βλέπουμε πλέον πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο από αναρτήσεις VIP τουριστών που προβάλλουν στα social media όχι μόνο τις ομορφιές της Ελλάδας, αλλά και τις προτιμήσεις τους στο ελληνικό φαγητό.

Το site σου, www.argiro.gr, είναι το No 1 ελληνικό site μαγειρικής στην Ελλάδα. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

Εκτός από την Κωνσταντίνα, την κόρη μου, έχω άλλο ένα «παιδί», το site μου, www.argiro.gr. Για πάνω από μία δεκαετία, εγώ και η ομάδα μου δουλεύουμε πολύ σκληρά καθημερινά, ενισχύοντας τις συνταγές με οπτικοακουστικό υλικό και με κάθε μυστικό που βγαίνει μέσα από τα μαγειρέματά μας. Ετσι, αν κάποιος αναζητήσει στο Google μια συνταγή, του σερβίρουμε όχι μόνο αχνιστό φαγητό και γλυκό, αλλά και όλα τα μυστικά ώστε να φτιάξει την καλύτερη συνταγή. Μίλησες πριν για τη μοναχοκόρη σου.

Η Κωνσταντίνα ασχολείται και με το site και με το εστιατόριο «Παπαδάκης»;

Η Κωνσταντίνα δεν ασχολείται απλώς. Ελέγχει τα πάντα στο www.argiro.gr και η μεγάλη της αδυναμία είναι το εστιατόριο. Γνωρίζει όλους τους πελάτες, έναν-έναν, με το ονοματεπώνυμό τους, με τις ιδιαιτερότητες που έχουν στο φαγητό, και μανατζάρει το εστιατόριο «Παπαδάκης» καλύτερα από τον καθένα. Γι’ αυτό και όλοι οι πελάτες, Ελληνες και ξένοι, ζητούν πάντα την Κωνσταντίνα. Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι, ο Μανώλης και εγώ, για την κόρη μας, γιατί είναι πολύ προσγειωμένη και τελειομανής. Ο,τι πιάνει στα χέρια της το διεκπεραιώνει άψογα. Η κόρη μας αγαπάει αυτό που δημιουργήσαμε και το μανατζάρει καλύτερα από όλους.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι πάρα πολύ ευγενικός, χαιρετάει όλο τον κόσμο στο εστιατόριο, συνομιλεί με τους άλλους πελάτες και τους ακούει με πολύ μεγάλη προσοχή


Εχουμε μάθει ότι ετοιμάζεις ένα νέο βιβλίο μαγειρικής. Τι ακριβώς θα περιλαμβάνει;

Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, το νέο βιβλίο που ετοιμάζουμε μαζί με τον διατροφολόγο Τάσο Παπαλαζάρου και τις Εκδόσεις Σταμούλη βρίσκεται στο τυπογραφείο. Περίπου σε δύο εβδομάδες θα μπορείτε να το βρείτε σε όλη την Ελλάδα. Το βιβλίο αυτό ξεκίνησε ως μια ιδέα μέσα στη δύσκολη περίοδο της καραντίνας και πήρε σάρκα και οστά με τη βοήθεια των φίλων μας στα social media που συμμετέχουν ενεργά. Δεν είναι απλώς οι θησαυροί της ελληνικής κουζίνας, δεν είναι απλώς συνταγές ξεχασμένες και άγνωστες στους περισσότερους από εμάς, είναι η πολιτιστική μας γαστρονομική κληρονομιά που πέρασε από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά, και έφτασε στις μέρες μας αποτυπωμένη σύμφωνα με τον σύγχρονο τρόπο διατροφής. Περιέχει διατροφική ανάλυση και κάνει πιο αναγκαίο από ποτέ το να εντάξουμε την παραδοσιακή κουζίνα στην καθημερινή, σύγχρονη διατροφή μας. Κάθε συνταγή έχει ονοματεπώνυμο, τόπο καταγωγής και μια ιστορία που βοήθησε να κρατηθεί η κάθε συνταγή ζωντανή μέχρι σήμερα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν πήγε καλεσμένος στο «Πρωινό», είπε για το εστιατόριό σου στο Κολωνάκι ότι το θεωρεί σαν το σπίτι του και ότι τρώει πάρα πολύ συχνά εκεί...

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να μας επιλέγει ο πρωθυπουργός εδώ και πολλά χρόνια για τα επαγγελματικά και οικογενειακά του γεύματα. Χαίρομαι πάρα πολύ που θεωρεί το εστιατόριό μας σαν το σπίτι του.

mitsotakis_arigo

Τι του αρέσει να τρώει συνήθως;

Αγαπάει πολύ το ψάρι και τα θαλασσινά και χαιρόμαστε κάθε φορά που μας εμπιστεύονται αυτός και η οικογένειά του.

Πώς είναι ως πελάτης;

Είναι πάρα πολύ ευγενικός, χαιρετάει όλο τον κόσμο στο εστιατόριο, συνομιλεί με τους άλλους πελάτες και τους ακούει με πολύ μεγάλη προσοχή. Τα κορίτσια στη σάλα χαίρονται να εξυπηρετούν τέτοιους πελάτες.

Φαν του μαγαζιού του είναι και η σύζυγός του, Μαρέβα.

Χαιρόμαστε να την έχουμε πολύ συχνά μαζί μας. Πρωτίστως είναι πάρα πολύ ευγενική και είναι η αγαπημένη πελάτισσα του service. Εχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στο ψάρι και στα ελληνικά φαγητά.

Εχεις μεγάλη φιλανθρωπική δράση. Με τι ασχολείσαι αυτό το διάστημα;

Οχι μόνο εγώ, αλλά όλη η οικογένειά μου και οι δύο ομάδες, εστιατορίου και site, συμμετέχουμε ενεργά όπου ζητηθεί η βοήθειά μας. Η πιο πρόσφατη δράση μας ήταν με την Action Hellas: Ταξιδεύουμε σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας και στηρίζουμε την κοινωνία με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» 1/7