Συστατικά


2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 τορτίγιες ολικής
1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη
200 γρ. τυρί cottage
2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
1 ώριμο αβοκάντο
8 φέτες καπνιστό σολομό

Μέθοδος Εκτέλεσης


Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ¼ της ποσότητας του ελαιόλαδου να ζεσταθεί.
Βάζουμε την πρώτη τορτίγια στο τηγάνι και την ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε τη τορτίγια σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για τις υπόλοιπες.
Κόβουμε σε κυβάκια του 1 εκ. την κόκκινη πιπεριά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί cottage, την κόκκινη πιπεριά, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος 1 εκ πάχος.
Κόβουμε τις τορτίγιες στα 4. Απλώνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού λίγο το μείγμα με το τυρί cottage.
Πάνω από το τυρί απλώνουμε τις φέτες αβοκάντο και από πάνω τους μια φέτα καπνιστό σολομό.
Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι τορτίγιας.
Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες τορτίγιες και σερβίρουμε.

πηγη akispetretzikis.com