Υλικά για κέικ καρότου νηστίσιμου

  • 200 γραμ. ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και 180 γραμ.)
  • 60 γραμ. ηλιέλαιο + λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 200 γραμ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  • 1-2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 180 γραμ. καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
  • 100 γραμ. καρύδια χοντροτριμμένα

Συνταγή για κέικ καρότου νηστίσιμου

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Όταν χτυπηθούν προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Τέλος προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά το μείγμα με το κοσκινισμένο αλεύρι.
  • Όταν ενωθούν τα υλικά, σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ, προσθέτουμε τα καρότα και το καρύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια κουτάλα.
  • Αδειάζουμε το χυλό του κέικ σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και την τοποθετούμε σε φούρνο που ήδη έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς.
  • Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, δοκιμάζοντας (περίπου στα 40 λεπτά) με ένα καθαρό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.