Υλικά για σούπα κολοκύθας - γλυκοπατάτας με κάρι 

  • 1/2 μικρή κολοκύθα, 600 γρ. περίπου, καθαρισμένη από σπόρια και φλούδα - κομμένη σε κύβους
  • 1 γλυκοπατάτα, 400 γρ. περίπου, καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια (καθαρισμένα κομμένα σε τέταρτα)
  • 80 γρ. κάσιους
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 70 γρ. διατροφική μαγιά
  • 1 κυβάκι τζίντζερ (σε μέγεθος σαν ζάρι)
  • 100 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ κάρι
  • 1 κτγ ξερό θυμάρι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό
  • φρέσκο κρεμμυδάκι για τη διακόσμηση των πιάτων

Συνταγή για σούπα κολοκύθας - γλυκοπατάτας με κάρι 


  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε τους κύβους, κολοκύθας, γλυκοπατάτας, τα κρεμμύδια και τα κάσιους.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C και έπειτα αφαιρούμε από το φούρνο
  • Μεταφέρουμε τα ψημμένα λαχανικά και τα κάσιους σε μια κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά, το τζίντζερ τριμμένο, το γάλα αμυγδάλου, την πάπρικα, το κάρι, το θυμάρι, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε.
  • Διακοσμούμε το πιάτο με κυβάκια από τα λαχανικά που έχουμε ψήσει, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο.