Υλικά

500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
150 ml βούτυρο 
Mισό φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. γραβιέρα γλυκιά κομμένη σε κύβους
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε. Προσθέτετε τη μισή τριμμένη γραβιέρα, το πιπέρι, το φρέσκο βούτυρο και ανακατεύετε. Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και βάζετε μέσα το 1/3 από το μακαρονάκι.

Ρίχνετε από πάνω τους μισούς κύβους από τη γλυκιά Γραβιέρα. Συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μακαρονάκι, μια δεύτερη με τριμμένη γραβιέρα, μία τελευταία στρώση μακαρονάκι. 

Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και προσθέτετε 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο.
Ψήνετε το μακαρονάκι σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.