Υλικά για εύκολη μακαρονάδα βουτύρου

  • 500 γρ. Σπαγγέτι Νο6
  • 80 γρ. βούτυρο της επιλογής μας
  • 50 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί (παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα κ.λ.π.) & επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για εύκολη μακαρονάδα βουτύρου


  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα σπαγγέτι.
  • Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας στην άκρη περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  • Τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο σουρωτήρι.
  • Λιώνουμε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα 50 γρ. τριμμένο τυρί και λίγο από το νερό ζυμαρικών που κρατήσαμε, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και να χυλώσουν και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε με ζωηρές κινήσεις, προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα νερό ζυμαρικών, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα αν θέλουμε με επιπλέον τριμμένο τυρί.