Υλικά


1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πάπρικα 
1 λεμόνι
2 πιπεριές
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε για 1 ώρα περίπου στην σόδα. Ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Βάζουμε το λαδι στην φωτια και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το φρεσκο κρεμμύδι επίσης ψιλοκομμένο. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Τα αφήνουμε να ψηθούν ώσπου να φύγουν τα υγρά τους και να μείνουν με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ρύζι την σαλτσα πάπρικας, τις πιπεριές, αλάτι, μαϊντανό, πιπέρι, λιγο νερο και τα αφήνουμε να βράσουν ελάχιστα.

Παίρνουμε τα καλαμαράκια, τα γεμίζουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι. Πάνω στα καλαμαράκια ρίχνουμε ελαιόλαδο, λεμόνι, μια κουταλιά της σούπας σαλτσα πάπρικας και λιγο νερο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ωρα. Η συνταγή γίνεται και με κατεψυγμένα καλαμαράκια αλλά με φρέσκα είναι πιο νόστιμη.