Υλικά για γαριδομακαρονάδα

  • 500γρ. σπαγγέτι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 12 γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 60ml κρασί λευκό
  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 20γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη
  • 40γρ. βούτυρο
  • 40γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Συνταγή για γαριδομακαρονάδα

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
  • Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη αφαιρώντας το εντεράκι της πλάτης, αλλά αφήνετε το κεφάλι και την ουρά.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λεπτό.
  • Τις αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάτε ζεστές σε μία πιατέλα.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι.
  • Ρίχνετε ξανά τις γαρίδες στη σάλτσα, ανακατεύετε μέσα την κάππαρη και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
  • Ανακατεύετε μέσα τα σπαγγέτι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
  • Ανακατεύετε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και οι γεύσεις και σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.