xalvas
Γεύσεις

Χαλβάς με μαρμελάδα φράουλα

Ένα ονειρικό γλυκό

Υλικά


1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
Μαρμελάδα φράουλα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και το βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και το κουκουνάρι, τα ροδίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μην μας μαυρίσει (θέλουμε να έχει λευκό χρώμα).Προσθέτουμε το σιρόπι προσεκτικά να μην καούμε κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας. Σερβίρουμε σε φορμάκια , από πάνω περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλα.