Υλικά για το σιμιγδαλένιο χαλβά

1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
Μαρμελάδα φράουλα

Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Συνταγή για τον σιμιγδαλένιο χαλβά

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και το βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και το κουκουνάρι, τα ροδίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μην μας μαυρίσει (θέλουμε να έχει λευκό χρώμα).
  • Προσθέτουμε το σιρόπι προσεκτικά να μην καούμε κι ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι.
  • Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας.
  • Σερβίρουμε σε φορμάκια , από πάνω περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλα.