Υλικά

300 γρ. βούτυρο
150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
150 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ. γάλα, χλιαρό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. κανέλα
150 γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο

Για το σερβίρισμα

μέλι
αμύγδαλο φιλέ
κανέλα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Βάζουμε τα σιμιγδάλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2-3 λεπτά να καβουρδιστεί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύουμε 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Μόλις αρχίσει να πήζει βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μεταφέρουμε σε φόρμα για χαλβά 23 εκ. και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Εναλλακτικά το σερβίρουμε ζεστό σε πιάτο με μέλι, αμύγδαλα και κανέλα.

Πηγή: akispetretzikis.com