Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
e44edcff517e4a9eabf551e8931bbd6d
Γεύσεις

Νόστιμες χυλοπίτες με σαλάμι και ντομάτα

Με σκόρδο και φρέσκια ρίγανη

Υλικά
500γρ. χυλοπίτες
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή μερικά φυλλαράκια ξερό ή φρέσκο φασκόμηλο
200γρ. σαλάμι αέρος ή μπίρας, σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βράζετε πολύ προσεχτικά τις χυλοπίτες, ίσα-ίσα να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με μια κουταλιά λάδι στο σουρωτήρι.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ή μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το σαλάμι με το σκόρδο για 1-2 λεπτά.

Ρίχνετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τον πελτέ, το φασκόμηλο ή τη ρίγανη και τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Προσθέτετε στο τηγάνι τις χυλοπίτες. Τις ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό και σερβίρετε με ξερή κρητική μυζήθρα ή κεφαλοτύρι και πιπεράκι.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα