Υλικά για χυλοπίτες με κεφτεδάκια κοκκινιστά

Για τα κεφτεδάκια

  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. κιμά από κόντρα ή σπαλομπριζόλα
  • 4 κ.σ. φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα

  • 4 ώριμες τομάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 κύβο μυρωδικών
  • 1 πακέτο χυλοπίτες

Συνταγή για χυλοπίτες με κεφτεδάκια κοκκινιστά


  • Σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο που βάζουμε με ένα μέτριο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα μπολάκι μέχρι να κρυώσει λίγο.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια καθώς και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα και πλάθουμε κεφτεδάκια διαμέτρου 3 εκ.
  • Τους αλευρώνουμε καλά και τους τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει 1 εκ. σε βάθος ελαιόλαδο γυρνώντας τους που και που μέχρι να πάρουν καλό χρώμα (3-4 λεπτά).
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και τους αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.
  • Βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα (εκτός από τις χυλοπίτες) σε μία φαρδιά μέτρια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ μαζί με τους κεφτέδες και ένα ποτήρι νερό και σιγοψήνουμε μέσα στον φούρνο στους 200°C στον αέρα αφού προσθέσουμε και τις χυλοπίτες για 40 λεπτά ή μέχρι να βράζουν τα ζυμαρικά μας.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.