Χαμόγελα ελπίδας έφερε η συζήτηση ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου της υπόθεσης της 53χρόνης καθαρίστριας από το Βόλο που συγκλόνισε προ μηνών το Πανελλήνιο.

Η αντεισαγγέλεας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Όλγα Σμυρλή, ζήτησε την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης και την αθωώση της καθαρίστριας για το αδικήμα της απάτης κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Εάν ο Άρειος Πάγος κρίνει πως δεν υπαρχει άδικη πράξη τοτε η δικαστικη περιπέτεια τελειώνει εδώ και δεν απαιτείται να επιστρεψει η 53χρόνη στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η αντεισαγγελέας τόνισε ότι η απάτη προκλήθηκε άπαξ, η ποινική δίωξη έχει παύσει λόγω παραγραφής και το δικαστήριο εσφαλμένα ερμήνευσε και εφήρμοσε τις ποινικές διαταξεις.

«Ως χρονο τελεσης της κακουργηματικής απάτης δέχθηκε την περίοδο 1996-2015 που ηταν ο χρόνος που φερεται να προκάλεσε ζημια στο Δημόσιο λαμβάνοντας του μισθού της. Ο αληθής χρόνος τελεσης όμως, είναι το 1996 που προσκόμισε νοθευμένα πιστοποιητικά με αποτελεσμα την παραπλάνηση της αρμόδιας επιτροπής» υποστήριξε η κ. Σμυρλή και πρόσθεσε «η απατηλή συμπεριφορά ήταν άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο λαμβανε μηνιαίες αποδοχές της. Δεν υπήρχε υποχρέωση να ανακοινώσει καθε μήνα την απατη, αφού δεν μπορει να αυτοενοχοποιηθεί».

Για τη ζημία του Δημοσίου η αντεισαγγελέας τόνισε πως δεν επέρχεται μείωση περιουσίας του Δημοσίου, αφου τα ποσά που είχαν προβλεφθεί με τον προϋπολογισμό για τη θέση, αυτά και διατέθηκαν και όχι περισσότερα.

Η 53χρόνη καθαρίστρια έδωσε το παρών στη δικαστική αίθουσα. Κατά την έξοδο της τόνισε: «Είμαι χαρούμενη ευτυχισμένη και ευχαριατώ όλους που με υποστήριξαν. Θέλω να παρω πισω τη δουλεία μου μέσα από μενα και την απόφαση του Αρείου Πάγου να βοηθηθούν Μεσα από το Γολγοθά που πέρασα εγώ να βοηθηθούν κι άλλοι. Δεν τους εξαπάτησα. Θεωρω οτι οι δικαστές του Αρείου Πάγου το καταλαβαν. Ηταν στίγμα για μενα 23 ημερες που εμεινα στη φυλακή. Παραποιπησα το απολυτήριο γιατί είχα μεγάλη ανάγκη, είχα δύο παιδια να μεγαλωσω κι επρεπε να τα μεγαλωσω με αξιοπρέπεια. Βεβαια όλο αυτό μου στοίχισε. Αναγνωρίζω το καθος μου και μεγαλώνω. Ωστόσο δούλεψα αυτα τα λεφτά, δεν τα πηρα και έφυγα.»

 Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.