Το χειρότερο φοβάται η οικογένεια του 23χρονου Σαράντου Κολλιαδέλης, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στο πλοίο από Χίο προς Πειραιά: Οι συγγενείς αναφέρουν πως ο γιος τους φοβόταν για τη ζωή του και υποστηρίζουν πως το κλειδί του μυστηρίου βρίσκεται στην πίεση που δεχόταν στο στρατόπεδο, από το οποίο μόλις φύγει παίρνοντας αναβολή.

Το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι της Χίου στις 11:20 το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιουνίου και «έπιασε» στο λιμάνι του Πειραιά στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον συνεπιβάτη, φίλο και συνάδελφο του αγνοούμενου, ο 23χρονος εθεάθη για τελευταία φορά στο κατάστρωμα του πλοίου στη μία και μισή με δύο τα ξημερώματα.

Λίγη ώρα αργότερα στις δύο και τέταρτο, έστειλε μήνυμα στην κοπέλα του. Της έγραφε «σε λίγο θα πέσω για ύπνο». Το τελευταίο σήμα του ενός από τα δύο κινητά του, εξέπεμψε μετά από ένα τέταρτο, ανοιχτά της Τήνου.

Στο πλοίο βρέθηκαν ο σάκος με τα προσωπικά του αντικείμενα και το σλίπινγκ μπαγκ που είχε στρώσει για να κοιμηθεί μαζί με τον φίλο του στο εσωτερικό του πλοίου. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν τα δυο κινητά του τηλέφωνα, η ταυτότητα και η κάρτα τραπέζης.

Από τις κάμερες του πλοίου δεν φαίνεται να αποβιβάστηκε σε κανέναν ενδιάμεσο σταθμό.
Ο πατέρας του μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon, και ανέφερε πως ο γιος του δεχόταν πιέσεις στο στρατόπεδο.

«Μπορώ να σκεφτώ ότι κάτι συνέβη στο στρατόπεδο της Χίου. Όλοι έχουμε μπει στο στρατό και ξέρουμε τι γίνεται εκεί… Να είναι καλά όλες οι δυνάμεις που μας φυλάνε αλλά δε γίνεται να στέλνουμε τα παιδιά μας φαντάρους και να τα παίρνουμε νεκρά! Ένα παιδί διαμάντι έχω χάσει. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια… Ο γιος μου πήρε αναβολή γιατί δεχόταν πιέσεις στο στρατόπεδο», είπε.