Ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αθήνα η 6η συνάντηση μεταξύ της Ελλάδος και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με θέμα τα Μέτρα Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), βάσει της σχετικής συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, κατά τη συνάντησή τους στα Σκόπια, στις 24 Ιουνίου 2015. Μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε δύο μόλις ημέρες πριν από τη νέα συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, 31 Αυγούστου 2017, στα Σκόπια, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να εξεταστεί και η πρόοδος της διαδικασίας των ΜΟΕ μεταξύ των δύο χωρών.

«Η συνάντηση αυτή συνιστά τη συνέχεια στο φιλικό και εποικοδομητικό διάλογο επί αμοιβαίως συμφωνηθέντων θεμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται σχέδια δράσεων σε πεδία όπως η διασυνδεσιμότητα, ιδίως στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας, η αστυνομική συνεργασία, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η πολιτική προστασία, η δημόσια διοίκηση, η υγεία, η συνεργασία μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών των Υπουργείων Εξωτερικών και η προώθηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Εμπειρογνώμονες των δύο χωρών, προερχόμενοι από συναφείς με τους τομείς συνεργασίας φορείς, συνεισέφεραν σε μια εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση» σημειώνεται στη σχετική επίσημη ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε όπως ο επόμενος γύρος συνομιλιών διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του γειτονικού μας κρατιδίου, τα Σκόπια.