Η τελετή της υποστολής της Ελληνικής Σημαίας στην πόλη της Ρόδου πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή το απόγευμα από Τμήμα Αποδόσεως Τιμών, το οποίο αποτελούνταν από Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της τοπικής 95ης Ανωτέρας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ).

Η τελετή αυτή αν και μπορεί να θεωρηθεί ως «τυπική» σε ακριτικές και εθνικά ευαίσθητες περιοχές της πατρίδος μας, όπως είναι αυτή των Δωδεκανήσων, έχει τη δική της μεγάλη αξία και εκπέμπει το δικό της συμβολισμό.

Πολύ περισσότερο επειδή αυτή πραγματοποιήθηκε από τμήμα της Εθνοφυλακής, σηματοδοτώντας έτσι μία συνεχώς αυξανόμενη παρουσία των τοπικών μονάδων Εθνοφυλακής σε καθήκοντα που άλλοτε εκτελούνταν από μονάδες του κανονικού – «τακτικού» - στρατού. Κάτι ασφαλώς όχι τυχαίο, αφού με βάσει την αναδιοργάνωση που βρίσκεται σε εξέλιξη πρόθεση της ηγεσίας είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη εμπλοκή εφέδρων και εθνοφυλάκων σε στρατιωτικά καθήκοντα από τον καιρό της ειρήνης επιβεβαιώνοντας έτσι το σύνθημα του ΓΕΣ: «Ενεργός Στρατός, Εφεδρεία και Εθνοφυλακή διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα».