Να είναι πιο προσεκτικός και το κυριότερο να είναι γνώστης της ιστορίας της περιοχής και των ζητημάτων της κάλεσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αυστηρή ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα, τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Michael Roth, αναφορικώς με τις σημερινές απαράδεκτες δηλώσεις του, που πραγματοποίησε στα Σκόπια, τα οποία επισκέπτεται επισήμως.

«Θα καλούσαμε τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών κ. Michael Roth να είναι πιο προσεκτικός όταν επισκέπτεται χώρες των Βαλκανίων, να αποφεύγει να προσπαθεί να παραδίδει μαθήματα ιστορίας και να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στις ευαισθησίες των ευρωπαίων εταίρων του» τονίζεται στη λιτή, αλλά αυστηρή ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Θυμίζουμε ότι ο Γερμανός υφυπουργός μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «κανείς εκτός ‘Μακεδονίας’ και Ελλάδος, δεν καταλαβαίνει της μεταξύ τους διαφορά, που είναι εντελώς παράλογη». Ο ίδιος σε άλλο σημείο των δηλώσεών του υποστήριξε επίσης ότι «πρέπει να αφήσουμε την ιστορία στην ιστορία και να προχωρήσουμε σε κοινό μέλλον».