Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ που συγκλόνισε το πανελλήνιο, μίλησε η σύζυγός του Στάθα Καραϊβάζ.

*Διαβάστε εδώ: Καραϊβάζ: Μειώνουν κατά 50% τη σύνταξη χηρείας της συζύγου του τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του

«Είναι δεδομένο ότι η δολοφονία του Γιώργου έγινε σύμφωνα με την επαγγελματική του ιδιότητα, είναι το μόνο βέβαιο», δήλωσε η σύζυγός του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Τόσο η έρευνα της αστυνομίας, όσο και οι ανακριτικές αρχές, τίποτα άλλο δεν μπόρεσαν να καταδείξουν, παρά μόνο ότι αυτό το στυγερό έγκλημα ήταν ένα πληρωμένο συμβόλαιο. Ο Γιώργος ήταν ένας άφοβος άνθρωπος και έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν προσπαθούσε να καπηλευτεί κάποιες καταστάσεις για τον εαυτό του, προς όφελός του», επισήμανε.

Για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση, η χήρα του δημοσιογράφου είπε ότι «η υπόθεση έχει φτάσει στην πόρτα του δικαστηρίου. Περιμένουμε την αναγγελία των δικαστηρίων για τους ανθρώπους που έχουν προφυλακιστεί για τη συμμετοχή τους στη στυγερή δολοφονία».


«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι ένα χτύπημα στη δημοκρατία»

Για το αν είχαν ενδείξεις ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ κινδύνευε, σημείωσε: «Ο Γιώργος τα έβαζε με όλους, δεν κρατούσε ισορροπίες, ήταν συγκρουσιακός άνθρωπος. Δεν δίσταζε να πει τα πράγματα αντικειμενικά, όπως τα έβλεπε. Πολλές φορές του είχα πει, σταμάτα το αυτό. "Κατά λάθος ζεις ακόμα" του έλεγα χαριτολογώντας. Δεν είχαμε ποτέ κάτι να μας φοβίζει ότι θα συμβεί αυτό το κακό. Το ότι δεν σταματούσε ποτέ σε τίποτα από τη μία το θαύμαζα και από την άλλη ένιωθα και μία συστολή όταν τα βάζεις με πολύ μεγάλης οικονομικής, διοικητικής επιφάνειας ανθρώπους είναι λίγο θέμα».

«Η καταξίωση ως δημοσιογράφος που ο Γιώργος την πλήρωσε με το αίμα του δεν έχει αποδοθεί από το ελληνικό κράτος. Αντιμετωπίζει την δολοφονία του ως εργατικό ατύχημα. Η δολοφονία του είναι ένα χτύπημα στη δημοκρατία», τόνισε.

«Πρόκειται για στυγερή δολοφονία, προκαθορισμένη, με ενέδρα θανάτου. Δεν είχε διαφορές με κανέναν, είναι ένα έγκλημα κατά της δημοσιογραφικής του ιδιότητας και της ελευθερίας του Τύπου. Απαιτώ να γίνει αποδεκτό, στη μνήμη του. Υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο, αλλά δεν με αφορά αυτό, με αφορά η αποκατάσταση της μνήμης του άντρα μου. Δεν ενεπλάκην στις δικαστικές έρευνες ή στις νομικές, αλλά ο Γιώργος ο Καραϊβάζ είναι ένα θύμα της ελευθεροτυπίας», σημείωσε.

Συγκινημένη η Στάθα Καραϊβάζ, σημείωσε ότι «εάν είχε γίνει σε κάποιον από εσάς, πιστεύω ότι καταλαβαίνετε τι θα έκανε ο Γιώργος και πόσο θα διεκδικούσε την αποκατάσταση της μνήμης σας», ενώ έφερε ένα παράδειγμα της μεγαλοψυχίας του δημοσιογράφου.

«Όταν είχε γίνει ένα θέμα με ένα παιδάκι, ο Γιώργος, προκειμένου ο υπουργός να δώσει τα χρήματα, για να φύγει το παιδάκι να πάει στο εξωτερικό, του είπε "αν δεν δώσετε τα χρήματα, αύριο θα παραιτηθώ από την εκπομπή", για να καταλάβετε την ποιότητα του ανθρώπου αυτού και πόσο ακριβά πλήρωσε την ελευθεροτυπία που την είχε σημαία του», υπογράμμισε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hwux0p6sr5)