Άφωνη έμεινε η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ Στάθα Αλεξανδροπούλου, όταν έμαθε πως ο ΕΦΚΑ προχωρά στην έκδοση σύνταξης χηρείας παρουσιάζοντας το θάνατο του δημοσιογράφου συζύγου της ως εργατικό ατύχημα!

Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια μέσω της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» του τηλεοπτικού σταθμού Star. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Ξυλουργίδης, το τμήμα απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ ερμηνεύει το περιστατικό του θανάτου ως εργατικό ατύχημα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4611/2019. Αυτό που επιδιώκει η οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου είναι να αναγνωριστεί και γραφειοκρατικά ο θάνατος του Καραϊβάζ ως αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4285/2014. Είναι, άλλωστε, σαφές πως σε μια τέτοια περίπτωση δεν υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης για τον τρόπο με τον οποίο ο άτυχος δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή η Αλεξανδροπούλου- Καραϊβάζ, η ελληνική πολιτεία οφείλει να πάρει σαφή θέση απέναντι στο χαρακτηρισμό της δολοφονίας του συζύγου της: «Από τον ΕΦΚΑ η κ. Φλώρου προσπάθησε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε και αυτό το γραφειοκρατικό κομμάτι, το οποίο μπορούσε να επιλύσει, έκανε. Πέραν τούτου, όμως, σήμερα οφείλει το ελληνικό κράτος να κατατάξει το έγκλημα εκεί όπου ανήκει» είπε αρχικά η χήρα Καραϊβάζ και συνέχισε: «Ο Γιώργος σκοτώθηκε ως δημοσιογράφος και, στο πνεύμα της ελευθεροτυπίας και της απονομής δικαιοσύνης, το κράτος πρέπει να πάρει θέση σε όλα αυτά. Στο διαδικαστικό κομμάτι έχουν βρει τους φερόμενους ως δράστες, ωστόσο η ηθική δικαίωση τόσο στο παιδί του όσο και σε μένα, στους οικείους, τη μαμά, την αδερφή του, είναι να μπει το θέμα στη βάση. Ο Γιώργος σκοτώθηκε ως δημοσιογράφος και με το μόνο τρόπο που θα μπει, θα είναι με απονομή και με κατάταξη του εγκλήματος αυτού σε αυτό το πλαίσιο».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 7/07/2023