Αµφισβητώντας τα πορίσµατα των ελεγκτικών εταιρειών, τα στοιχεία των οποίων οδήγησαν τα στελέχη της Folli Follie στο εδώλιο και βγάζοντας από το κάδρο των ευθυνών τη σύζυγό του, Καίτη, και τον γιο του Τζώρτζη, συνέχισε για τρίτη ηµέρα την απολογία του ο «βασιλιάς των φο µπιζού», ∆ηµήτρης Κουτσολιούτσος.

Διαβάστε ακόμα: Δίκη Folli Follie - Δημήτρης Κουτσολιούτσος: "Αμφισβητώ τα νούμερα των εκθέσεων" - "Ο γιος μου δεν είχε σχέση με την Ασία"


Κουτσολιούτσος: "Ασυγχώρητο ότι κάποιοι πήγαν να καταστρέψουν ένα διαµάντι"

«Υπήρχε µια συνεχής άρνηση για ό,τι έχει σχέση µε Folli Follie και Κουτσολιούτσο. Έχω υποψίες ότι υπήρχε προκατάληψη. Είναι ασυγχώρητο ότι κάποιοι πήγαν να καταστρέψουν ένα διαµάντι. Εφοπλιστές µού έλεγαν για τη συγκίνησή τους όταν έβλεπαν στο κέντρο της Σαγκάης τις διαφηµίσεις της Folli», ανέφερε µεταξύ άλλων ο κατηγορούµενος ιδρυτής της εταιρείας.

Απαντώντας στην κατηγορία περί πλαστότητας κάποιων εγγράφων, αρνήθηκε ακόµη και το ότι υπήρχε λόγος ύπαρξής τους.

«Η ζωή µου στο Χονγκ Κονγκ ήταν να πηγαίνω στα εργοστάσια, να ξεκινήσω τη δουλειά των ρολογιών. Για τα οικονοµικά δεν έχω ιδέα, τη στιγµή που το έχουν αναλάβει άλλοι µε την οµάδα τους. Κάθε φορά µού έφερναν πακετάκια και µου έλεγαν: “ Κύριε ∆ηµήτρη, πρέπει να υπογράψετε”. Για µένα δεν είχε νόηµα η πλαστογραφία, µόνο για εσωτερική χρήση…», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, έστρεψε τα βέλη του στις ελεγκτικές εταιρείες που ανέλαβαν την ενδιάµεση έκθεση. «∆εν έκαναν τίποτα. Τα περισσότερα στοιχεία ήταν από συνεντεύξεις. Αµφισβητώ όλα τα νούµερα. Η PwC το ήξερε. Ποιος την κατευθύνει; Η Alvares είπε ότι δεν υπήρξε υπεξαίρεση και αλλοίωση περιουσίας και ότι ο όµιλος είχε 32.000.000 δολάρια ζηµιές, αλλά ούτε αυτοί πήγαν να κάνουν επί τόπου έλεγχο στην εταιρεία».


Ο Κινέζος και ο Μπεγέτης

Ο 82χρονος κατηγορούµενος τα βρήκε όλα καλώς καµωµένα από τους συνεργάτες του, που κάθονται µαζί του στο εδώλιο, µε µοναδικές εξαιρέσεις τον Κινέζο Tonio (στέλεχος Folli στην Ασία) και τον Γιάννη Μπεγέτη.

«Εγώ δεν τον κάλεσα τον Μπεγέτη στην Ασία. Το ∆Σ το πρότεινε. Ήταν διαθέσιµος. Στην εταιρεία και στη θέση αυτή ήταν οικονοµικός διευθυντής στη µητρική, ήταν ο κατάλληλος να πάει να βρει τον αντίστοιχο Γιαπωνέζο», είπε ο κατηγορούµενος και συµπλήρωσε πως οι σχέσεις Tonio και Μπεγέτη στην πορεία διαταράχθηκαν.

«Υπήρχαν κάποια θέµατα όταν ήρθαν τα πρόστιµα… ο Μπεγέτης έστελνε e-mail κι έλεγε “προσέξτε τον”. Τον Tonio τον επιλέξαµε γιατί είχε περγαµηνές. Τους εµπιστευόµουν. Τώρα δεν ξέρω πού είναι», ανέφερε ο κ. Κουτσολιούτσος.


Έβγαλε εκτός του κάδρου των ευθυνών τη σύζυγό του, Καίτη, και τον γιο του Τζώρτζη

Λίγο αργότερα, επιχείρησε να βγάλει εκτός του κάδρου των ευθυνών τον γιο του Τζώρτζη εξηγώντας πως επισκεπτόταν την Ασία 3-4 φορές τον χρόνο.

«Ελέγξτε τα διαβατήρια αν δεν το πιστεύετε. ∆εν είχε σχέση µε την Ασία. Του είπα για τις ενοποιηµένες καταστάσεις το 2015 και έγινε µεγάλη οικογενειακή φασαρία. Μου έκανε ολόκληρη σκηνή. Εγώ του είπα πως το αργότερο µέχρι το 2020 θα το έχουµε φέρει στο µηδέν. Η εταιρεία δεν είχε πρόβληµα. Του είπα “δυστυχώς, Τζώρτζη, ξέρεις πώς είµαι σαν χαρακτήρας, µου πρότειναν κάτι και το έκανα”. Εκείνος δεν µπορούσε να το χωνέψει και δεν µου µιλούσε σχεδόν δυο µήνες. Αισθάνοµαι άσχηµα, πώς να το πω», είπε απολογούµενος ο 82χρονος επιχειρηµατίας.

Από κάθε ευθύνη προσπάθησε να απαλλάξει και τη σύζυγό του, Καίτη, η οποία όµως έφερε τον τίτλο της αντιπροέδρου του οµίλου.

«Της δώσαµε τον τίτλο τιµής ένεκεν, δεν είχε σχέση µε τα οικονοµικά, ψυχολογία έχει σπουδάσει. Μ’ έβρισε όταν το έµαθε (γέλια). Ήξερε τη θέση αλλά δεν εκτελούσε καθήκοντα αντιπροέδρου. Της έλεγα τα καλά, ήµουν πάντα αισιόδοξος. Έµαθε τι γίνεται µόνο όταν κατηγορηθήκαµε», ανέφερε ο κατηγορούµενος, που θα συνεχίσει την απολογία του στις 3 Απριλίου.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή