Των χειρισµών και των επιχειρηµατικών ενεργειών του υπεραµύνθηκε ο ιδρυτής της Folli Follie, ∆ηµήτρης Κουτσολιούτσος, κατά τη δεύτερη ηµέρα της απολογίας του ενώπιον του Τριµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των παραποιηµένων οικονοµικών ισολογισµών της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: Folli Follie: Στο εδώλιο από την... αρχή - Δύο χρόνια µετά την αποφυλάκισή των Δηµήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου βρίσκονται αντιµέτωποι µε την επιστροφή τους στη φυλακή


∆ηµήτρης Κουτσολιούτσος: Ωραιοποίηση µιας κατάστασης, όχι αλλοίωση στοιχείων

«Όλα αυτά που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγµατικότητα. Εµφανίζοµαι ως απατεώνας µε µια εταιρεία που δεν υπήρχε, όταν υπήρχαν περισσότερα από 500 καταστήµατα. Είχαµε πιστοποιηµένα 1,7 δισ. έξοδα, για να τα έχεις πρέπει να έχεις και έσοδα, τα οποία ήταν πολύ µεγαλύτερα», είπε φανερά αγανακτισµένος και λίγο αργότερα έκανε λόγο για… «ωραιοποίηση µιας κατάστασης» και όχι για αλλοίωση στοιχείων.

Ο ∆ηµήτρης Κουτσολιούτσος περιέγραψε τον εαυτό του και τη σύζυγό του ως ένα δυνατό επιχειρηµατικό δίδυµο. «Ένα ζευγάρι µάς βοήθησε να µπούµε στην αµερικανική αγορά, στήσαµε µια εταιρεία και κάναµε µεγάλη επιτυχία, ειδικά στο µαγαζί στο Χόλιγουντ. Μας ζητούσαν οι ηθοποιοί να τους φτιάξουµε κοσµήµατα, είχε έρθει και η Μαντόνα και της φτιάξαµε σκουλαρίκια και τα φόρεσε σε συναυλία», υπογράµµισε ο κατηγορούµενος και συµπλήρωσε πως τα πρώτα προβλήµατα τού χτύπησαν την πόρτα το 2008.

«Σε πρώτη χρονική στιγµή ήταν η Lehman Brothers. Σε αυτή τη φάση, αν άρχιζα και έκλεινα µαγαζιά, θα είχα πρόβληµα, θα ήταν κακό σηµάδι για τους καταναλωτές. ∆εν ήθελα να δείξω ότι δυσκολεύοµαι οικονοµικά εκείνη την εποχή, το 2008-2009 µιλάµε… Αυτό που έγινε ήταν ότι ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγµατα. Υπήρχαν δυο εταιρείες πραγµατικές που είχαν οντότητα. Αυτές δεν εντάχθηκαν στον όµιλο, αλλά ήταν ιδιοκτησία της Folli. Τα κέρδη πήγαιναν σε αυτές τις εταιρείες. Η µια εταιρεία ήταν business development κα ι η άλλη η Folli Follie holdings, που τη διοικούσε ο Μπεγέτης. Αυτές είχαν και πραγµατικούς πελάτες. Τι άλλο να πω;».

«∆εν χρωστάω πουθενά»

Λίγο αργότερα, όταν του ζητήθηκε να κάνει µια τελευταία τοποθέτηση πριν από την έναρξη των ερωτήσεων από την έδρα, ο άλλοτε «βασιλιάς των φο µπιζού» ξέσπασε λέγοντας: «Θέλω να πω για τον εαυτό µου. Ό,τι είχα τα έβαζα στην εταιρεία και αδίκησα και την οικογένειά µου. Τον Μάιο του 2018 έβαλα στην εταιρεία 6.500.000 αντί να παίρνω. Όταν τα πράγµατα ήταν δύσκολα, εγώ αγόραζα µετοχές, δεν πουλούσα. Ήταν υγιής και η Ασία και η Ελλάδα. Όλοι οι κόποι µου 40 ετών έφυγαν από το 2018 έως σήµερα. ∆εν χρωστάω πουθενά. Αισθάνοµαι άσχηµα για τους µικρούς επενδυτές που έχασαν χρήµατα, αισθάνοµαι άσχηµα για τα στελέχη που έφαγαν µεγάλα πρόστιµα, θέλω να το αποκαταστήσω αυτό. Με κατηγορούν ότι ήταν όλα ψεύτικα, ενώ ήταν όλα αληθινά».

Νωρίτερα, είχε εµφανιστεί στο δικαστήριο δικηγόρος που εκπροσωπεί την προσωρινή διοίκηση της εταιρείας υποβάλλοντας αίτηµα για αποδέσµευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, αν και το ζήτηµα εκκρεµεί στον Άρειο Πάγο, µε το δικαστήριο να το απορρίπτει. Το γεγονός αυτό είχε αναστατώσει αρκετά τον 82χρονο κατηγορούµενο, που δεν µπορούσε -όπως χαρακτηριστικά είπενα συγκεντρωθεί και ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση.

Το αίτηµα έγινε δεκτό και ο ∆ηµήτρης Κουτσολιούτσος θα συνεχίσει την απολογία του σήµερα.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή