Συγγενείς ανήλικων θυμάτων αλλά και της 25χρονης που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος, μιλούν για πρώτη φορά στον απόηχο των νέων στοιχείων για την υπόθεση, εξάρθρωσης νέου κυκλώματος μαστροπείας στην Αθήνα.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει ήδη σε 6 συλλήψεις μελών της οργάνωσης που ωθούσε ανήλικα κορίτσια στην πορνεία και στα ναρκωτικά, με τις Αρχές να διαπιστώνουν πως πολλά από τα θύματα είχαν παγιδευτεί και από το κύκλωμα που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο, με επικεφαλής την 30χρονη Λορέλα, που προφυλακίστηκε.

Στη δικογραφία εκτός από τα ονόματα των 6 μελών του νέου κυκλώματος που έχουν ήδη συλληφθεί, αναφέρονται και τα στοιχεία 4 πελατών που πλήρωναν από 200 έως 400 ευρώ για να κλείνουν ερωτικά ραντεβού με ανήλικα κορίτσια, ηλικίας από 14 έως και 17 ετών.

Μαστροπεία ανήλικων κοριτσιών: Η 25χρονη "εγκέφαλος" το έπαιζε φίλη στην κόρη της και επιχειρούσε να την δελεάσει με χρήματα


Η μητέρα 15χρονης που μπλέχτηκε στα δίχτυα της οργάνωσης αποφασίσει να λύσει τη σιωπή της, στο Live News. «Τα κορίτσια πάνε στο κλαμπ. Η (25χρονη) πήγαινε εκεί και ψάρευε τα κορίτσια και πέτυχε την παρέα αυτή των κοριτσιών και έτσι άρχισε το γλέντι».

Όπως λέει η 25χρονη «εγκέφαλος» το έπαιζε φίλη στην κόρη της και επιχειρούσε να την δελεάσει με χρήματα. Το παιδί της, όπως τονίζει, είχε προσεγγίσει παλιότερα και η Λορέλα.

«Μία 24χρονη, δεν το σκέφτεσαι ότι πάει να κάνει κάτι κακό και σε αυτή την ηλικία που είναι μικρά δεν το καταλαβαίνουν. Την βλέπουμε σαν πιο μεγάλη αδελφή τους. Για παράδειγμα γνώρισε τη δικιά μου, και το έπαιζε φίλη, η μεγαλύτερη αδελφή και με τον τρόπο της σιγά σιγά την έπαιρνε κοντά της. Της έλεγε να μου δίνεις 50 ευρώ για κάθε πελάτη».

Στα δίχτυα του κυκλώματος έπεσε και μια 17χρονη σήμερα, που παλιότερα είχε πάρει μέρος με μεγάλη επιτυχία σε γνωστή τηλεοπτική σειρά. Στενό συγγενικό της πρόσωπο ανέφερε στους αστυνομικούς, πως η ανήλικη παγιδεύτηκε από την 25χρονη και της έδινε 50 από τα 300 ευρώ που εισέπραττε μετά από κάθε ερωτικό ραντεβού.

«Είναι πολλά τα θύματα. Η Λ. και η Μ. κάνανε παρέα και έβρισκαν κορίτσια. Του έβαζαν να κάνουν διάφορα πράγματα. Είναι 0λόκληρο κύκλωμα από πίσω», είπε μητέρα ανήλικου θύματος.

"Συγκοινωνούντα δοχεία" τα δύο κυκλώματα μαστροπείας

Ως «εγκέφαλος» του νέου κυκλώματος μαστροπείας φέρεται η 25χρονη Μαρία. Έμενε στον Ασπρόπυργο και κατηγορείται ότι «ψάρευε» τόσο ανήλικα θύματα όσο και πελάτες. Συνόδευε τα κορίτσια στα ραντεβού και εισέπραττε για το καθένα από 50 έως 100 €.

«Το κοριτσάκι αυτό έμαθα εγώ ότι μπορεί να πήγαινε με κάποιον και του έλεγε δώσε μου 20 ευρώ. Δεν έχει σοβαρότητα, αυτό είναι σοβαρό, αυτό πρέπει ή δεν πρέπει να τα κάνω. Πάει και όπου πάει. Πίσω από αυτό υπάρχουν και άλλοι», είπε η θεία της 25χρονης.

Το τελευταίο διάστημα η 25χρονη άλλαζε συχνά κατοικία αλλά και αριθμούς κινητού τηλεφώνου σε μια προσπάθεια όπως εκτιμούν αστυνομικοί να συσκοτίσει το τοπίο της δράσης της.

«Τα πήγαν τα παιδιά στα ιδρύματα. Η Μαρία έφυγε νωρίτερα, ρωτήστε το ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’. Έφυγες νωρίτερα γιατί ήταν ζωηρή», πρόσθεσε.

Οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει πως η 25χρονη γνώριζε και είχε συνεργασία με την 30χρονη Λορέλα, που κινούσε τα νήματα στο κύκλωμα μαστροπείας που εξαρθρώθηκε στις αρχές του έτους. Δυο μήνες μετά την προφυλάκισή της, ο πατέρας της, που παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται διαψεύδει στο Live News ότι η κόρη του γνώριζε την 25χρονη.

«Ξέρω όλες τις φίλες της κόρης μου. Δεν ξέρω καμία Μαρία. Αυτοί λένε πολλά πράγματα, θέλουν όλα να τα συνδέσουν με την κόρη μου. Θα δείτε θα βγουν όλα και είναι άδικα».

Το πρωί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια τα δύο τελευταία άτομα που συνελήφθησαν. Ανάμεσά τους και ένας καλλιτέχνης τατουάζ που είχε κατηγορηθεί και για το κύκλωμα της «Λορέλας». Τότε είχε αρνηθεί στο Live News κάθε δική του ανάμειξη.

Όπως υποστήριζε τότε, το όνομά του είχε εμπλέξει η «Λορέλα», σε μια προσπάθεια να πάρει από πάνω της, δικές της ευθύνες.

Χθες οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον ίδιο και σε ακόμα ένα άτομο, για εμπλοκή στο κύκλωμα. Και οι δύο φέρονται να ωθούσαν στην πορνεία ανήλικες και να τις μετέφεραν σε ξενοδοχεία της Αθήνας και της Γλυφάδας που κλείνονταν ραντεβού.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία που έκανε η αδερφή ενός εκ των θυμάτων. Πολύ γρήγορα στόματα που έμεναν κλειστά άρχισαν να ανοίγουν, με μια σειρά από μηνύματα που βρέθηκαν στα κινητά τόσο των θυμάτων όσο και των μελών του κυκλώματος, να ρίχνουν φως στα όσα συνέβαιναν.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, οι μαρτυρίες και τα στοιχεία διαδέχονται καθημερινά το ένα το άλλο, με τους κατηγορούμενος να ετοιμάζονται να απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.