Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την φρικτή κακοποίηση του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ να απαντά στα σενάρια περί συγκάλυψης της υπόθεσης.

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν διαθέτει κτηνιάτρους, επιστήμονες, διαθέτει έμπειρους αστυνομικούς αξιωματικούς, οι οποίοι μάλιστα έφυγαν από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και πήγαν στην Αράχωβα. Γι’ αυτό ακριβώς γιατί θέλαμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να κυκλοφορεί κάποιος εν δυνάμει εγκληματίας ανάμεσά μας» επισήμανε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να δώσει απάντηση για την αιτία θανάτου, όπως και το ποιος κακοποίησε το ζώο και πρόσθεσε πως τα στοιχεία που έχουν από το υλικό που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ είναι πως «δεν φαίνεται κάπου κάποιος δράστης να κακοποιεί το ζώο».

Υπογραμμίζεται πως αυτό αποδεικνύεται μόνο από τις καταθέσεις μαρτύρων και τα βίντεο προσθέτοντας πως «αυτό δεν σημαίνει ότι το ζώο δεν μπορεί να έχει κακοποιηθεί από κάποιον άνθρωπο. Αυτό πρέπει να μας το πουν όμως οι επιστήμονες. Έχει εξεταστεί όντως το ζώο από μία κτηνίατρο πριν το θάνατό του από αρμόδιους κτηνιάτρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μετά το θάνατο και αναμένουμε και πραγματογνωμοσύνη η οποία έχει παραγγελθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα».