Τον γρίφο της απόπειρας δολοφονίας με θύμα ένα 16χρονο αγόρι στα Καλύβια προσπαθούν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί της ασφάλειας μετά τη διαπίστωση πως ο δράστης φέρεται να έχει σχέση και με δολοφονίες ανθρώπων της νύχτας.

Πρόκειται για έναν Ρώσο υπήκοο ο οποίος πιθανότατα βρίσκεται εκτός Ελλάδος και ο οποίος φέρεται να κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου αλλά και το διπλό φονικό του Βασίλη Ρουμπέτη και του συγγενικού του προσώπου Διονύση Μουζακίτη.

Η φωτογραφία του 43χρονου Ρώσου είχε βρεθεί στο κινητό τηλέφωνο του Ρουμπέτη και οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών θεωρούν πως ο νεκρός είχε μάθει πως έχει μπει στο στόχαστρο του δολοφόνου. Ωστόσο δεν πρόλαβε να κάνει την κίνησή του, αφού τον πρόλαβε ο 43χρονος. Κατά τη διερεύνηση αποτυπωμάτων, γενετικού υλικού και άλλων στοιχείων διαπιστώθηκε πως ο 43χρονος Ρώσος εμπλέκεται και σε απόπειρα δολοφονίας με θύμα έναν 16χρονο στα Καλύβια το 2023. Πρόκειται για υπόθεση για την οποία δεν έχει προκύψει έως σήμερα κάποιο εύρημα ως προς τα κίνητρα αλλά και τα στοιχεία του δράστη.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Σκαφτούρος και οι δολοφονημένοι Ρουμπέτης-Μουζακίτης, σύμφωνα με τις αρχές έπεσαν θύματα βαλκάνιου κυκλώματος «τσιγαράδων», λαθροδιακινητών τσιγάρων που έβγαλαν από την μέση ανταγωνιστές. Ο 43χρονος Ρώσος ανήκει σε αυτό το κύκλωμα και είναι ένα ακόμη πρόσωπο που εμπλέκεται στην εξαρθρωθείσα σπείρα.