Νέες εξελίξεις έρχονται στην υπόθεση της Greek Mafia και τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, καθώς εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές. Μάλιστα, πρόκειται για έναν 45χρονο ομογενή από το Ουζμπεκιστάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Ο 45χρονος φαίνεται να έχει διαφύγει στη Ρωσία. DNA του είχε βρεθεί στη μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν οι δράστες μετά τη δολοφονία Σκαφτούρου και στο αυτοκίνητο με το οποίο παρακολουθούσαν οι εκτελεστές, τους Ρουμπέτη-Μουζακίτη, το οποίο είχε βρεθεί στον Ασπρόπυργο πριν από τις δολοφονίες τους.

Προφυλακισμένοι οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για τα συμβόλαια θανάτου

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιανουαρίου είχαν προφυλακιστεί οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στις δολοφονίες της Greek Μafia, μετά την απολογία τους, ενώ ο 22χρονος που αντιμετωπίζει πλημμεληματικές κατηγορίες, είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα. 

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 39χρονος και ο 21χρονος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε τρεις δολοφονίες μελών της Greek Mafia και σε τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής, ενώ ο έτερος κατηγορούμενος, ο 21χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζονται.

Οι δολοφονίες των Σκαφτούρου και Ρουμπέτη περιλαμβάνονται στον φάκελο του ξεκαθαρίσματος που αφορά στην Greek Mafia. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σκαφτούρος γνωστός και ως "θείος Τζο" στον χώρο της Greek Mafia, δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, μαζί με τον Διονύση Μουζακίτη, δολοφονήθηκαν τον Ιούνιο του 2023 στον Πειραιά, έξω από το σπίτι του Ρουμπέτη, ενώ η συγκεκριμένη επίθεση έχει πολλές ομοιότητες με την πρόσφατη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο, κάτι που βάζει σε σκέψεις τους αξιωματικούς της Ασφάλειας. 

Ειδικότερα, όπως και ο Ζαμπούνης, ο Ρουμπέτης δολοφονήθηκε επίσης μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του, με καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ, (πάνω από 40 σφαίρες), ενώ τον Μουζακίτη οι εκτελεστές τον ακολούθησαν καθώς προσπαθούσε να καλυφθεί τραυματισμένος και τον αποτελείωσαν με χαριστική βολή. Αμέσως μετά οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε καμένο, στην περιοχή του Σκαραμαγκά.