Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο 39χρονος και ο 21χρονος οι οποίοι φέρονται να εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου μελών της Greek Mafia. Συγκεκριμένα φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί ως φυσικοί αυτουργού στη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, στα Σκούρτα Βοιωτίας , τον Απρίλιο 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο, στον Κορυδαλλό και για απόπειρες δολοφονίας στην Κατερίνη και κατά δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος αρνήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας να πει ο,τιδήποτε επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής. Ο 21χρονος που αντιμετωπίζει και αυτός κακουργηματικές κατηγορίες αρνήθηκε την εμπλοκή του στην οργάνωση.

Ένας ακόμη 21χρονος που απολογήθηκε σήμερα στον οποίο αποδίδονται τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της λαθρεμπορίας αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα. Και αυτός αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία, βρέθηκε όπλο και ρούχα στο σπίτι του 21χρονου, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί σε επίθεση που έγινε σε επιχείρηση συμφερόντων Σκαφτούρου. Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, αρνείται τα πάντα και ισχυρίζεται ότι τα ρούχα ανήκουν στον πατριό του, ο οποίος έχει φύγει εδώ και πολλούς μήνες από το σπίτι.

Οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στο κατώφλι του ανακριτή, αντιμετωπίζουν 16 αξιόποινες πράξεις και συγκεκριμένα 9 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα.