Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς, και ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος, προσπαθεί να βρει δικαίωση.

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Ασλανίδης είπε για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων που είχαν γραφτεί μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη: «Με πήρε ο κ Δούκας και μου ζήτησε συγγνώμη και πρότεινε να κάνει κάτι σαν μνημείο στο πάρκο Ελευθερίας. Δεν ήταν δικιά του απόφαση ούτε δικιά του εντολή».

*Διαβάστε εδώ: Τέμπη: Συγκινεί με τα λόγια της η μητέρα της Κλαούντια – "Η καρδιά μου είναι άδεια"


«Πρώτα θα δικαιωθεί το παιδί μου και μετά θα πάω στο σημείο της τραγωδίας»

«Υποκλίνομαι στα παιδιά που πήραν την πρωτοβουλία να γράψουν τα ονόματα μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και ζήτησα να γράψω το όνομα του γιου μου. Ήμουν από τους λίγους συγγενείς εκεί, καθώς οι περισσότεροι ήταν στο μνημόσυνο. Πρώτα θα δικαιωθεί το παιδί μου και μετά θα πάω στο σημείο της τραγωδίας», επισήμανε.

Σχετικά με το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας, είπε: «Η λογική εξήγηση είναι ότι κάτι κρύβανε, κάτι είχε η εμπορική αμαξοστοιχία, το μπάζωσαν για να κρύψουν την παράνομη μεταφορά φορτιού».


«Να τιμωρηθούν με 57 φορές ισόβια οι 32 που κάλεσε ο ανακριτής»

«Σε τόσους μήνες βρίσκουμε εμπόδια μπροστά μας. Ό,τι έκανε η δικαιοσύνη, το έκανε μετά από πίεση των γονέων.

Η δικαίωση θα είναι να σωθούν οι επόμενοι να σταματήσει η βουλευτική ασυλία και να καταλογιστούν οι ευθύνες.

Χειρότερη από τη δολοφονία είναι η βαρβαρότητα με την οποία φέρθηκαν στις σορούς των παιδιών μας», σημείωσε.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στους υπεύθυνους για την τραγωδία των Τεμπών, λέγοντας: «Δεν θέλουμε να επικοινωνήσει κανένας από τους υπευθύνους μαζί μας και ούτε το έχουν κάνει μέχρι στιγμής.
Αυτό που θέλω είναι να τιμωρηθούν με 57 φορές ισόβια οι 32 που κάλεσε ο ανακριτής».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czi6evigvd0h)