Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας είναι προγραμματισμένη να συζητηθεί αύριο η πρώτη αγωγή συγγενών θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Οι συγγενείς του ελεγκτή που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν καταθέσει αγωγή κατά του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellinic Train και ζητούν αποζημίωση για την ηθική βλάβη και την οδύνη που υπέστησαν από την βαριά απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

*Διαβάστε εδώ: Βουλή: Με άκρα μυστικότητα τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής θα ενημερωθούν για την δικογραφία των Τεμπών


Τι αποζημίωση ζητούν οι συγγενείς

Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που διεκδικούν φτάνει το 1.000.000 ευρώ και οι προσφεύγοντες είναι τέσσερα συγγενικά πρόσωπα του αδικοχαμένου εργαζόμενου που αιτούνται αποζημίωση από 250.000 ευρώ ο καθένας.

Στο δικόγραφο της αγωγός οι συγγενείς του ελεγκτή αναφέρονται στα συμπεράσματα των πραγματογνωμόνων, που αναφέρουν μεταξύ άλλων, ότι δεν λειτουργούσαν τα συστήματα ελέγχου κατάληψης πεδίων γραμμής και η φωτοσήμανσης που θα απέτρεπαν το συμβάν.

Τους συγγενείς των θυμάτων εκπροσωπεί ο δικηγόρος, επίτιμος δικαστικός λειτουργός Παν. Αθανασόπουλος ενώ ενδέχεται η πλευρά της Hellenic train να ζητήσει αναβολή.