Τη διακοπή της πρώτης δίκης που αφορά αγωγή συγγενών θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας μετά από αίτημα του ΟΣΕ και της Hellenic Train.

*Διαβάστε εδώ: Τέμπη: Τρεις δικαστικές έρευνες με 34 κατηγορούμενους - Προέκυψαν ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος των ελεγκτών

Στη δικαιοσύνη έχουν προσφύγει οι συγγενείς του ελεγκτή που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και έχουν καταθέσει αγωγή κατά του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellinic Train, ζητώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη και την οδύνη που υπέστησαν από τη βαριά απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που διεκδικούν φτάνει το 1.000.000 ευρώ και οι προσφεύγοντες είναι τέσσερα συγγενικά πρόσωπα του αδικοχαμένου εργαζόμενου που αιτούνται αποζημίωση από 250.000 ευρώ ο καθένας.

Στο δικαστήριο υποβλήθηκε αίτημα αναβολής από τους δικηγόρους των δύο εταιρειών, οι οποίοι ζήτησαν τη μη εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς, όπως τόνισαν, μέχρι και πριν από ένα ή δύο 24ωρα δεν είχαν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας.


Διεκόπη η δίκη για τις 5 Απριλίου

«Πρόκειται για αστική δίκη. Προκύπτουν οι ευθύνες από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. Πάνω σε αυτό στηριχτήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια», αντέλεξε ο συνήγορος της οικογένειας του ελεγκτή.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής της δίκης και διέκοψε τη δίκη για την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και συγκεκριμένα για τις 5 Απριλίου 2024.

Στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, ήταν παρόντες οι συγγενείς του άτυχου ελεγκτή.