Στη γνώση των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής αναμένεται να τεθεί σήμερα η δικογραφία με όλα τα στοιχεία για την υπόθεση των Τεμπών, ώστε να την μελετήσουν και να κρατήσουν σημειώσεις, προκειμένου να συντάξουν το πόρισμα για την τραγωδία των Τεμπών.

Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής δεν μπορούν να λάβουν ή να πάρουν αντίγραφο της δικογραφίας του Εφέτη Ανακριτή της Λάρισας.

Να σημειώσουμε πως η δικογραφία, που διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή από την Εισαγγελία Λάρισας, αποτελείται από 1.000 σελίδες και περιλαμβάνει μηνυτήριες αναφορές, εκθέσεις από την εξέταση των μαρτύρων και πορίσματα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

*Διαβάστε εδώ: Τέμπη: Ξέσπασμα οργής: "Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της Εξεταστικής Επιτροπής", λέει ο Χρήστος Χούπας που έχασε την κόρη του στα Τέμπη


Νέα συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής στις 11 Μαρτίου

Όπως προβλέπεται, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής θα επισκεφθούν το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του κοινοβουλίου, για να μελετήσουν εντός του συγκεκριμένου χώρου τα σχετικά έγγραφα και να αντλήσουν στοιχεία και πληροφορίες για την σύνταξη των πορισμάτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα κόμματα έχουν περιθώριο μέχρι και τις 8 Μαρτίου, προκειμένου να καταθέσουν τα πορίσματά τους και στις 11 Μαρτίου, έχει οριστεί νέα συνεδρίαση, με στόχο να βρεθεί κοινός τόπος στην κατάθεση ενιαίου πορίσματος.

Ωστόσο, μετά και την έλευση της δικογραφίας είναι πιθανό να δοθεί παράταση λίγων ημερών, για να μπορέσουν να κόμματα να συνυπολογίσουν το νέο υλικό στο πόρισμά τους.

Ο Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει παράταση μιας εβδομάδας και το ΚΚΕ έκτακτη συνεδρίαση, με αντικείμενο τα νέα στοιχεία της δικογραφίας.