Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, που πάγωσε την Ελλάδα, και οι μνήμες είναι ακόμη νωπές. Τα αίτια της τραγωδίας ακόμα διερευνούνται, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις, κυρίως το διάστημα προτού η έρευνα ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή.

Ο Στέλιος Σούρλας, νομικός παραστάτης σε κάποιες από τις οικογένειες που θρηνούν θύματα από την εθνική τραγωδία των Τεμπών, μίλησε στο MEGA για την υπόθεση. Όπως ανέφερε ο κ. Σούρλας ο θάνατος της Ιφιγένειας που είναι ένα από τα 57 θύματα προήλθε εκτός από την σύγκρουση, αλλά και λόγω της ελλιπούς συντήρησης των συρμών.

«Η θέση που καθόντουσαν η Ιφιγένεια με το αγόρι της, ήταν ξεκολλημένη, έλειπαν οι βίδες. Ο πραγματογνώμονας που διόρισα διαπίστωσε ότι έλειπαν οι βίδες. Έτσι εκσφενδονίστηκε η Ιφιγένεια» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

 «Όταν κάναμε αυτοψία με τον πραγματογνώμονα η θέση ήταν ξεκολλημένη εντελώς, έλειπαν οι βίδες» πρόσθεσε ο κ. Σούρλας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czguctes93d5)


Διαβάστε ακόμα: Τραγωδία στα Τέμπη: "Βοήθεια, είμαστε από κάτω" - Συγκλονίζει το βίντεο με τις ανατριχιαστικές κραυγές εγκλωβισμένων

Δικηγόρος θύματος Τεμπών: «Αν λειτουργούσε απλή φωτοσήμανση, αυτό το έγκλημα δεν θα τελείτο»

Στην συνέχεια μίλησε στο MEGA και ο Μανώλης Βονικάκης, δικηγόρος που εκπροσωπεί κι αυτός οικογένειες θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη. «Για εμάς η ηθική δικαίωση θα είναι να έχουμε απόδοση ευθυνών σε όλους τους πραγματικά εμπλεκόμενους και ενόχους» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Οι πραγματογνώμονες και οι τεχνικοί σύμβουλοι  κατατείνουν στο ότι εάν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση ή έστω κι αν λειτουργούσε απλή φωτοσήμανση, αυτό το έγκλημα δεν θα τελείτο» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Διαβάστε ακόμα: Τραγωδία στα Τέμπη: “Μέχρι τώρα παλεύαμε μόνοι μας με τους εφιάλτες μας”, εξομολογείται η μητέρα του μηχανοδηγού

Ο κ. Βονικάκης μιλώντας στο MEGA και εκπροσωπώντας την οικογένεια Χούπα κάλεσε τον τότε υπουργό Μεταφορών: «Εάν έχει την ευθιξία να δηλώσει παραίτηση, να απαγκιστρωθεί η ελληνική κυβέρνηση από αυτό το βάρος και το ελληνικό κοινοβούλιο από την άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Κρύβεται πίσω από ένα ”βαρύ” όνομα».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czguqbcntozd)

Με πληροφορίες από MEGA