Σπαρακτικές στιγμές, πόνος, θλίψη και οργή στο μνημόσυνο για τα Τέμπη. Δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς άλλωστε, όταν μια εθνική τραγωδία ζητεί δικαίωση και οι συγγενείς των θυμάτων πλημμυρισμένοι από το αίσθημα της αδικίας ζητούν οι ψυχές των δικών τους ανθρώπων να δικαιωθούν.

Τα λόγια τους σπαρακτικά, καθώς η καθημερινότητά τους είναι ένα μαρτύριο. Νιώθουν ότι τα παιδιά τους και οι συγγενείς τους δολοφονήθηκαν και ζητούν να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: "Τα παιδιά μου τα δολοφόνησαν" ξεσπάει ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών


Η σημερινή ημέρα για εκείνους δεν ήταν ημέρα μνήμης, πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην «ζουν» καθημερινά με τον εφιάλτη της απώλειας, αλλά μια μέρα που ζητούν με δυνατή φωνή τη δικαίωση των 57 ψυχών και την τιμωρία των ενόχων. «Το σπίτι μας έγινε δεύτερο νεκροταφείο», λέει μια μητέρα και συνεχίζει σπαρακτικά απευθυνόμενη στην αδικοχαμένη κόρη της: «Σου ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη που σε έφερα σε αυτόν τον απάνθρωπο κόσμο και δεν κατάφερα να σε σώσω. Είχες τη δίψα για ζωή και όλοι αυτοί δεν σ’ άφησαν. Πριγκίπισσά μου, θα τραγουδάς στους ουρανούς με τους αγγέλους».

Σπαραγμός στα Τέμπη: Το σπίτι μας έγινε δεύτερο νεκροταφείο

 

Σε βαρύ κλίμα το ετήσιο μνημόσυνο

Με πόνο ψυχής, αναφιλητά και λουλούδια στην αγκαλιά τους συγγενείς των 57 θυμάτων που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο της 28ης Φεβρουαρίου βρέθηκαν στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών τους προσώπων. Εκεί, το μεσημέρι της Τετάρτης, σε βαρύ κλίμα, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο. Με το βλέμμα στραμμένο στον τόπο της τραγωδίας συγγενείς και φίλοι ξεσπούν σε δάκρυα, ανάβουν κεριά στη μνήμη των αδικοχαμένων και αφήνουν πανό για τον κάθε αδικοχαμένο.

mn9
mn10
mn1
mn2
mn3
mn4
mn5
mn6
mn7
mn8

ΠΗΓΗ onlarissa.gr