Ημέρα μνήμης, οργής και θλίψης για την τραγωδία στα Τέμπη και τις 57 ψυχές που οδηγήθηκαν στον θάνατο από τη σύγκρουση των δύο τρένων. Πλημμυρισμένοι από το αίσθημα της αδικίας οι συγγενείς των θυμάτων συγκλονίζουν με τα λόγια τους. Μιλούν για δικαίωση των ψυχών των παιδιών τους, τα δάκρυά τους ραγίζουν καρδιές, ενώ έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο για να αποδώσουν φόρο τιμής στα 57 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, που έσβησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Τα παιδιά μου τα δολοφόνησαν», δήλωσε ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών μιλώντας στον Alpha και επισήμανε ότι «δεν πίστευα ότι μέσα σε δύο ώρες θα τελείωνε η ζωή μου».

Ο Νίκος Πλακιάς εμφανίστηκε αποφασισμένος, ζητώντας δικαιοσύνη για τις ψυχές όλων των θυμάτων.

Διαβάστε επίσης:  Τέμπη: "Η κόρη μου έκοψε εισιτήριο θανάτου" - Συγκλονίζει η μητέρα της Κλαούντια Λάτα

Νωρίτερα, ο Νίκος Πλακιάς, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το σημείο που σημειώθηκε η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, επισήμανε ότι «δικαίωση για εμάς είναι να πάμε σπίτι μας και να βρούμε ζωντανά τα παιδιά μας. Έναν χρόνο μετά είμαστε στο σημείο που τα δολοφόνησαν και ζητάμε απόδοση ευθυνών και από πολιτικά πρόσωπα». Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών από την Καλαμπάκα πρόσθεσε πως δεν θα ησυχάσουν μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη.

Νίκος Πλακιάς: Ήρθαμε στο σημείο της δολοφονίας των παιδιών μας

Αντίστοιχα, ο Χρήστος Χούπας ανέφερε πως πρόκειται για «μέρα ανείπωτης θλίψης». Ευχήθηκε καλοτυχία σε όλους και εξήγησε πως η τύχη ήταν αυτό που έλειψε από την κόρη του, την Ελπίδα. Πέρα από τον πόνο και την οργή που νιώθει, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους πολίτες της Λάρισας που στάθηκαν στους συγγενείς από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας.

«Ήμασταν τυχεροί»

Δύο επιβαίνοντες της επιβατικής αμαξοστοιχίας βρέθηκαν στο σημερινό μνημόσυνο και θυμήθηκαν εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές.

 «Ήμασταν τυχεροί, έρχομαι πρώτη φορά στο σημείο από εκείνη την ημέρα», συμπληρώνουν. Όλοι ζητούν δικαίωση των 57 ψυχών που χάθηκαν στο σημείο και υποσχέθηκαν να μην ξεχαστούν ποτέ τα θύματα των Τεμπών.

Με πληροφορίες από larissanet